Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/10-18   -   Pressemeddelelse

Digtet MYGGESANG af Ivan Malinowski danner grundlag for ny sang af Carl King



Fredag den 2. november udgiver Carl King en ny sang "GNAT SONG" som digital single

Teksten til Carl Kings nye sang bruger Ivan Malinowskis digt "Myggesang" (Galgenfrist, 1958) som grundlag. "Myggesang" anses for at være et klassisk eksempel på modernismen, og er fremhævet som sådan i Kulturministeriets "Kulturkanon" fra 2006.

Men hvorfor bruge et digt af denne slags i en folk-rock inspireret sang på engelsk?

Carl King siger:
"Malinowskis digte har altid haft en speciel plads i mit hjerte, og mange af hans tekster har fascineret mig, lige siden jeg først stiftede bekendtskab med hans poesi i 1972 efter et længere ophold i Danmark. Da jeg rejste tilbage til England, gik jeg i gang med at prøve på at oversætte nogle af hans digte til engelsk. Det førte til en omfattende brevudveksling og et besøg hos Ivan i København i 1974.
Ivan var meget interesseret i at blive oversat til engelsk, og i de følgende femten år, indtil hans død i 1989, brugte jeg meget tid på at oversætte hans digte. En del af mine oversættelser blev udgivet i antologier og tryksager, og i 1986 oversat jeg "Fuga" ("Fugue"), et længere digt, som udkom i bogform med illustrationer af Dea Trier Mørch.

For ca. tre år siden fik jeg idéen om, at jeg kunne prøve på at bruge nogle af Ivans tekster i min sangskrivning. Men jeg blev desværre aldrig færdig med projektet.
Nu har jeg så besluttet mig for at genoptage det, og har lavet en ny udgave af "Gnat Song" sammen med min søn Jesper King, som står for alt akkompagnement samt produktionen og indspilningen.
Jeg er meget i tvivl om, hvad Ivan ville have sagt om sangen! Men jeg tror, at han ville have været glad for at komme i kontakt med et bredere publikum - og så på engelsk."

Relevant information

Homepage
www.carlking.dk


Billeder


Pressekontakt

Carl King
Artist
  29605201

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire