Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/06-22   -   Pressemeddelelse

Alt det smukke i livet – og det mørke



”Konigsberg og søn” debuterer med albummet ”Polyestermåne”. Det er et far-og-søn-projekt med tekster af digteren Evy Konigsberg

”Konigsberg & søn” er et musikprojekt, der tager udgangspunkt i digteren Evy Konigsbergs tekster. Musikken er en slags indie-folk med et stænk Americana. Let, fløjlsblødt og smukt.
Gruppen er startet af guitaristen Sven Ørnø og hans søn, vokalisten og guitaristen Philip Ørnø samt bassisten og produceren Kenneth Plon.
På ”Polyestermåne” medvirker også Jamie Ryan på trommer og Søren Søndberg på keyboards og flygelhorn, og de er begge med, når gruppen optræder live.
Og så er der gæsteoptræden af guitaristen Andreas Käehne på titelnummeret og saxofonisten Klaus Andersen på ”En sørgelig sang”.

Evy Konigsbergs tekster

Evy Konigsbergs tekster er humoristiske og bramfri med en mørk undertone og tager ofte udgangspunkt i hendes eget liv. Hun bor på Nørrebro med sin amerikanske mand og deres to børn, og hun skriver digte på Facebook og Instagram, hvor hun læses og følges af et stort antal mennesker.
Hun har fået en del forespørgsler fra musikere, der ønsker at bruge hendes tekster, men hun har kun givet tilladelse til ”Konigsberg og søn”. Ikke på grund af navnet, der først er kommet til senere (hendes forslag), men fordi hun rigtig godt kan lide ”Konigsberg og søns” musik.
Man kommer vidt omkring i hendes univers fra ”Polyestermåne”s åbningslinjer:

Jeg har da aldrig set så fuld
en fucking måne og så så gul
Som et kighul ind i noget
Der giver dette hul baghjul

- til ”Raketter”s første vers:

Jeg er dum som et hul i jorden
Siger hun og smiler undskyldende
Det er fordi min far ikke var til stede
Han var jo midt i sine gyldne
År og dem ville han ikke spilde
På børn, hjemmeliv og kone
Det var helt i orden med min mor
Hun var der som en baggrundstone

Sangen fortæller videre om hendes fars samarbejde i NASA med den tyske raketforsker Wernher von Braun.
I det hele taget namedropper hun en del i sine tekster. F.eks. optræder Jesus, Joseph Merrick (a.k.a.”Elefantmanden”), Hart Crane, Justin Bieber, Lone Hørslev, Yahya Hassan, Mette Moestrup, Albert Einstein og Macauley Culkin, for blot at nævne nogle. Alt sammen ude af tid og sted, men her perfekt indkapslet af ”Konigsberg og søn”s tidløse musik.
God fornøjelse.

Relevant information

Promoplayer: Lyt her
https://promo.theorchard.com/kZAJcp2enc0Ait8MQMni


Billeder


Pressekontakt

Philip Ørnø
  60711425

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire