Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/06-14   -   Pressemeddelelse

Nyt album,TRISKAIDEKAMANI, fra dansk/norske MEGAFON: Anarkistiske hekserier og en forelskelse i tallet 13

Avantgarde-duoen MEGAFON udsender, fredag den 13., deres tredje studiealbum: TRISKAIDEKAMANI. Og det er bestemt ikke tilfældigt, at den musikalske eksplosion af 13 nye numre netop udkommer d. 13.

De to hovedkræfter Marte Schau og Mikael Fleron kastede nemlig for 9 måneder siden en hekseforbandelse over sig selv. De ville møde det ukendte, og udfordre deres sædvanlige arbejdsmetoder og dyder, som tålmodighed og perfektionisme. MEGAFON har hver måned skulle skrive, producere og udgive en ny single - naturligvis på den 13 - alt har de gjort selv. Forbandelsens forløsning er blevet til i alt 13 numre , som nu udkommer samlet på deres tredje studiealbum: TRISKAIDEKAMANI

Forelsket i 13
"TRISKAIDEKAMANI" er nærmest en forelskelse i tallet 13 - modsat triskaidekaphobi, som er en sygelig frygt for tallet 13. Tag i mod det ukendte og elsk det. Det er præcis, hvad den rutinerede, festlige og anarkistiske dansk/norske duo MEGAFON vil have dig til på deres nye udspil. MEGAFON har skabt et nyt musikalsk lydunivers, som du med garanti ikke har hørt før.

"TRISKAIDEKAMANI er ikke et eksperiment. Det er mere et kald. Vi har noget ganske særligt med tallet 13. Flere store afgørende begivenheder i vores liv er sket på d. 13. Så tallet har ligesom stået og råbt til os. Men det er også en slags forbandelse, når 13 følger os på den måde, som det har gjort," siger forsanger Marte Schau.

Fra elegant poesi til balkan-power
Det er et album med 13 helt unikke sange, som emmer af alt det anarki, som generøst syder fra heksegryden.
I gryden har MEGAFON mikset jazz og gypsy, mellemøstlige toner og nordisk folkemusik, alt sammen tilsat en passende mængde electronica og en vidunderlig leg med tekst. Det høres fx tydeligt på nummeret IN MY GARDEN, som på elegant vis blander alle de genrer, som MEGAFON er inspireret af.

De 13 numre på TRISKAIDEKAMANI er alle personlige, sanselige og vedkomne. Der er glade, positive og favnene numre som VI SVEVER og mere mørke numre som MEST TIL BESVÆR - Nummeret repræsenterer MEGAFONs mere punkede balkan-power og hektiske side - Mest til besvær fortæller historien om, hvordan Marte og Mikael står og venter på en sporvogn i Oslo. En flok romaer giver sig til at synge, og Marte kender sangen. Ren impulsivt går Marte og Mikael hen og synger med romaerne.

"For os var det en oplevelse, som kunne have været hyggelig, dejlig og givende. Men måden vi blev betragtet på, af de øvrige ventende var alt andet - vi så kun foragt og frygt i deres ansigter," fortæller Mikael Fleron.

En vanvittig musikalsk rejse
"TRISKAIDEKAMANI" har i det hele taget været vanvittig musikalsk rejse, hvor vi har måtte tilsidesætte vores sædvanlige arbejdsmønstre og metoder. Vi har de sidste 13 måneder haft en alarmerende deadline over vores hoveder, hver måned," fortæller Marte Schau. "Vi har selv valgt det, men det var en totalt ukendt vej for os, hvor vi har opdaget nye personlige og musikalske sider af os selv. Helt fantastisk".

Marte og Mikaels musikalske smeltedigel begyndte i den københavnske undergrund i halvfemserne. Marte var fascineret af bulgarsk musik og havde lært sangteknikken. Hun hadede desuden saxofon. Mikael spillede saxofon og avantgardejazz, og han var inspireret af mellemøstlig musik. De mødte hinanden i et etno-elektronisk band. Siden er det blevet til tre studiealbums og en lang musikalsk, geografisk og åndelig rejse for de to, som i dag også danner par privat.

Over sommeren kan MEGAFON opleves på flere festivaller rundt om i Danmark og Norge.


Fakta om MEGAFON

Medlemmer:
Marte Schau, vokal, keys
Mikael Fleron, beat, sax, keys
Live medvirker desuden: Heidi Luke på trommer og Kaspar Luke på bas.

Tidligere er udkommet:
Hurra (2011)
Ammetåke (2008)

Fra albummet TRISKAIDEKAMANI er tidligere udkommet singlerne:
"Gi meg mer"
"Vi svever"
"Swept of her feet"
"Det kan du kansje lette etter"
"No place for me"
"Gifs cookies & snow"
"Verden holder pusten"
"Mest til besvær"
"In my garden"

TRISKAIDEKAMANI er tilgængelig på:
iTunes
Wimp
Spotify
Tdc
Amazon
mm...

Relevant information

Megafon hjemmeside
www.megafonmusic.com

Pressemeddelelse i pdf

Pressekontakt

Mikael Fleron
  +45 50 18 61 09
Marte Schau
  +45 50 18 61 19

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire