Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/05-16   -   Pressemeddelelse

Den Forspildte Elite udgiver debut EP'en Mit Land



Mit Land indeholder fire sange om tomhed, lede og længsel i en kulisse af velfærdssamfund, dope og kvinder udtrykt i kompromisløs postpunk med forkærlighed til diverse musikalske skævheder.

Den Forspildte Elite udgav onsdag den 4. maj 2016 Mit Land en EP med de første fire sange af en serie. Skæve riff og tonemønstre. Aggressivitet og flader. Punk og post. Teksternes emner er tomhed, lede og længsel og de fremføres med resignation og vrede.

Mit Land udgives digitalt og i et lille oplag på cd.

Den Forspildte Elite har rod i miljøet omkring Albertslund Rockklub. Nels Friis, Max Guld og Hans-Ole Kraglund har igennem tiden udgjort kernen i bandet. De tre står bag denne og det eneste tidligere album Ikke For Alle (1985), der ikke blev udgivet. Bandet har de seneste år mest spillet private koncerter.

Med venlig hilsen
Den Forspildte Elite.

Baggrund:

I det tidlige forår 1983 forlod Max Guld og Hans-Ole Kraglund danskrockbandet Zarathustra og dannede Den Forspildte Elite (DFE) for at lave "ny musik". Begge spillede guitar. Elbas og trommemaskine blev optaget på spolebåndoptager og brugt som backing track. Der var ingen sang. Musikstilen (postpunk) opstod ved første øver på Lerbækgård i Risby nær Albertslund. Brugen af tritonus, "tritonus-skalaer", unisone passager, uharmoniske toner, gentagede tonemønstre og en vis firkantethed blev til kendetegn for DFE's musik. De første numre fik navn efter de associationer de gav (Krig, Ingen Vegne, Stå Fast, En Stille Å, ..).

Ved en Residents koncert 1. juni 83 blev Mariann Johnson, hyret som trommeslager. Omkring samme tid indtog Ole Dreyer, en ven fra Vallensbæk Statsskole, pladsen som bassist. Kort efter spillede DFE sin debutkoncert (instrumentalt) i Lillebio i Albertslundcentret. Derefter kom Michael Valeur ind i bandet som sanger. Han skrev tekster ud fra eksisterende numres navne (Krig, Ingen Vegne, Sheraton..).
DFE spillede det efterår bl.a. til et stort fødselsdagsarrangement før Michael forlod bandet igen og Nels Friis trådte til.

Nels kom fra Olsens Punkband med base på Vallensbæk Statsskole. Hans meget aggressive sceneoptræden blev endnu et kendetegn for DFE. De færdige numres navne fik nu rod i Nels' tekster, med politiske, historiske og selvbiografiske temaer, f.eks. Russisk Rod, Frontsoldat, Afstand og Ny Orden. Mariann forlod bandet i starten af 1984 og Kåre Nordahl kom med på trommer.
Ole Dreyer forlader bandet og Hans-Ole overtager bassen. Besætningen Max, Nels, Kåre og Hans-Ole holdt i en længere periode. De lavede et demobånd og fik lidt jobs udover dem i Albertslund Rockklub-regi. Bl.a. på Monody i Århus og i Stengade 30. Desuden optrådte de live i "P4 på P1" med fire numre.

Kåre Nordahl går ud af DFE efter sommeren 1985 og DFE, nu bestående af Nels, Max og Hans-Ole, falder tilbage på rytmeboxen (Korg KRP 77). Albummet "Ikke For Alle" indspilles på en firespors kassetteoptager, Yamaha mt44. Optagelserne blev foretaget i øvelokalet. Charlotte Bagge fra Albertslund bandet Kalashnikov supplerede Nels' sang. Albummet blev afvist af HUB records pga vores for grimt lydende trommemaskine. Det blev aldrig udgivet.

Rytmeboksen blev erstattet af Carsten West fra Kalashnikov på trommer i efteråret '86. Kassetteoptageren blev erstattet af en 8 spors spolebåndoptager, Fostex A-80 (studielån). De næste år blev den brugt til indspildninger af nye numre. Bl.a. Under Lygten og Endnu En Krop med Carsten. I '88 blev DFE udvidet med Rene Løvenstein på guitar fra Albertslundbandet Dysterharge. Det tilførte DFE et klassisk melodisk element til arrangementerne, der kan høres i bl.a. Ravnen Og Nattergalen og Den Ny Orden #2".

I '91 forlod Rene og Carsten bandet. Kernen var tilbage med rytmebox: Roland R-8. Lidt efter kom Signe Gry Clemmesen med på Bas. Hans-Ole nu igen på guitar. Denne udgave af DFE kan høres på The Painting.
I '94 gik Signe ud af bandet. Nels drog til Bosnien med Nato. Max og Hans-Ole droppede øvelokale og baggear, for at arbejde med Cubase sequencer på Atari og lydmoduler. På det tidspunkt blev The System indspillet. Nummeret blev dog ikke færdigindspillet idet vokalen mangler. Der blev lavet flere andre forsøg på at få andet end rytme ud af computere, men hele ideen var dødfødt.

I '99 øvede DFE på Amager lige ved Amager Bio. Det blev ikke rigtigt til noget, selvom der blev lavet originalt materiale. Bas og Trommer blev spillet af Rebirth, som Hans-Ole programmerede. Line-up var Nels: Sang, Hans-Ole: guitar og Max: guitar. Efter et stykke tid blev forsøget opgivet. De tre medlemmer mødte dog stadig fast op til "øvere" hos hinanden.

Januar 2006 fik DFE et øvelokale i en vaskekælder i Måløv og stemningen kom efterhånden tilbage med et par fest-koncerter. Fra en start med nye rytmebokse til gamle numre blev det efterhånden til helt nye numre. Skybruddet 2011 druknede de nyindkøbte rørforstærkere.

Øvelokalet blev udskiftet med et hos RUSK på Amager, udstyret med baggear og PA. Der skete noget. DFE har siden været stærkt kreative. Der skabes ny kompromisløs musik med rødder i metoderne fra Lerbækgård og medlemmernes nutid. Skæve riff og tonemønstre. Aggressivitet og flader. Punk og post. Teksternes emner er tomhed, lede og længsel og de fremføres med resignation og vrede.

DFE er på optur og har lavet indspildninger af en lang række af de nye "Amager" numre. Af disse har de fået mixet 4 tilfældigt valgte i Media Sound på en to-dages session med Anders Overgaard ved pulten. Hans leg med DFEs spor og Solid State Logic moduler mm. har givet en aggressiv lyd og meget direkte udtryk. Helt i tråd med DFEs dyder, men på en ny måde. DFE er stærkt begejsterede og er nu klar til at udgive deres "Debut" EP: Mit Land.

Billeder


Pressekontakt

Nels Friis
hkraglund@hotmail.com
  21904612

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire