Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/01-11   -   Pressemeddelelse

Noma knapper op for feinschmeckede øl

På Michelin-restauranter verden over er den gængse opfattelse, at mad og vin hænger uløseligt sammen. Men hvorfor egentligt det, når der i dag brygges øl, som sagtens kan matche den kompleksitet og de udsøgte smagsoplevelser vine er anerkendt for. Det mener i hvert fald Noma og den danske ølimport, Drikkeriget at kunne vise, når de over to dage i marts lader det ypperste inden for øl lege sammen med det eftertragtede Noma-køkken.

Noma er som bekendt frontløbere for alt det nye og unikke inden for nordisk gastronomi.
Og netop derfor synes det naturligt, at genoplive stolte øltraditioner ved at undersøge gourmet-øllets potentiale i samspil med restaurantens køkken - dertil er øl ud fra et geografisk og historisk synpunkt umiddelbart et meget bedre match til det nordiske køkken.

Brygstjerne headhuntet til mødet
Skal man have fat i cr ème de la cr ème inden for ølbrygning, er der endnu ingen bryggere inden for landets grænser, som er helt oppe i samme liga som de største på verdensplan - tilsvarende finder vi heller ikke danske vine på menukortet. Derfor er der til det gastronomiske ensemble hentet lidt af en verdensstjerne hjem, Tomme Arthur fra Port Brewing/Lost Abbey i Californien. Tomme Arthur er for tiden en af verdens mest innovative og efterspurgte bryggere, og hans tilgang til sin disciplin kan sammenlignes med Nomas særlige fornemmelse for håndværk og opfindsomhed.

Særlig ølmenu komponeres
Under kyndig vejledning guides deltagere gennem en menu bestående af 5-6 snackserveringer, appetizers og en syvretters menu, der er udviklet til at komplementere øllet. Tomme Arthur medbringer gamle ølkendinge, men har også til dette arrangement taget nye kreationer med i kufferten. Det vil vise sig, om Noma endnu engang eksperimenterer sig til en ny gastronomisk genistreg, der udfordrer vores forståelse af velsmag. Hvem ved, måske kan øllets giganter stå distancen som toneangivende alternativ til vin, og spørgsmålet er selvfølgelig om gourmet-verden overhovedet er parate til at byde luksus-øllet velkommen på stjernehimlen.

For reservation og yderligere oplysninger om arrangementet kontakt Drikkeriget på 27696617 (Henrik) / 30242719 (Jeppe) eller info@drikkeriget.dk

Hvad: Ølmiddag på Noma
Hvornår: Den 8. og 9. marts 2011
Hvor meget: kr 2500 pr. person

Drikkeriget
- Er en kræsen og velbevandret ølimport med speciale i mikrobryg, overvejende fra USA.
- Har lanceret specialbryg fra flere af de tunge drenge blandt andre skotske BrewDog og hollandske De Molen.
- Drikkeriget ledes af Jeppe Jarnit-Bjergsø og Henrik Boes Brolling.
- Jeppe ejer også Ølbutikken på Vesterbro og bryggeriet Evil Twin Brewing.
- Læs mere på drikkeriget.dk

Port Brewing/Lost Abbey
- Bryggeri med adresse i San Marcos, Californien.
- Har to bryglinjer, en amerikansk under navnet Port Brewing og en Belgisk inspireret under navnet Lost Abbey.
- Bryggeriet huser mere end 800 bourbon-, brandy-, sherry og vinfade, og de sender hvert år omkring 850.000 liter øl ud i USA og Europa.
- Chefbrygger Tomme Arthur er især kendt for sine sublime fadlagringsteknikker.
- Bryggeriet har vundet et utal af priser, og har flere år ligget top tre over de bedste bryggerier i verden på ølsitet ratebeer.com


Relevant information

http://www.drikkeriget.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Drikkeriget
Ole Borchs Vej 31
2500 Valby, Danmark

  30242719
  30242719

http://www.drikkeriget.dk

Modtag nyheder fra Drikkeriget på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire