Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
28/10-10   -   Pressemeddelelse

Advarsel mod kosttilskud fra hjemmesiden bodyoutlet

Fødevarestyrelsen advarer forbrugerne mod at købe en række kosttilskud fra hjemmesiden bodyoutlet.dk/bodyoutlet.net. Kosttilskuddene kan give forskellige bivirkninger, f.eks. skader på centralnervesystemet og påvirke leveren. Fødevarestyrelsen har konstateret, at der på hjemmesiderne markedsføres kosttilskud med planteingredienser, som kan udgøre en sundhedsrisiko.

Det drejer sig om følgende kosttilskud:

· Animal M-Stak fra Universal Nutrition (Planteingrediens Muira Puama)
· Animal Test fra Universal Nutrition (Planteingrediens Yohimbe Bark Extract)
· Tribulus fra Universal Nutrition (Planteingrediens Tribulus Terrestis)
· Testostro Grow HP2 fra Universal Nutrition (Planteingrediens Tribulus Terrestis)
· Cytolean V2 fra Gaspari Nutrition (Planteingrediens Lycium Chinense)
· naNO Vapor Hardcore Pro Serie fra MuscleTech (Planteingredienser "Fruit of Serenoa Repens" (Saw palmetto/Savpalme), "Bark of Pausinystalia Yohimbe Extract" (Yohimbe) og "Bark of Ptychopetalum Olacoides" (Muira Puama)
· Global Poison fra ALPressrelease textR industries (Planteingrediens Yohimbine)

Disse kosttilskud indeholder udtræk fra flere forskellige planter, der kan give forskellige bivirkninger, som f.eks. skader på centralnervesystemet og påvirkning af leveren.

Kosttilskuddet Animal Cuts markedsføres også fra hjemmesiden. Fødevarestyrelsen har i august 2010 advaret forbrugerne mod Animal Cuts, da det ikke kan afvises, at Animal Cuts kan forårsage alvorlig leverskader.

Fødevarestyrelsen kan ikke udelukke, at der er andre kosttilskud på hjemmesiden end de nævnte, som kan være sundhedsskadelige.

Hjemmesiden www.bodyoutlet.dk/http://www.bodyoutlet.net henvender sig til danske forbrugere. Det angives på hjemmesiden, at den drives af en svensk virksomhed. Fødevarestyrelsen har kontaktet de svenske myndigheder og orienteret dem om, at virksomheden sælger produkter med uacceptable planteingredienser.

Fødevarestyrelsen råder generelt forbrugerne til at søge grundige oplysninger om kosttilskud, hvis de forhandles over internettet og ikke sælges i almindelige butikker.

Hvis man vil sikre sig, at et kosttilskud er omfattet af myndighedernes stikprøvekontrol, kan man på hjemmesiden altomkost.dk tjekke, hvilke kosttilskud, der er anmeldt til markedsføring i Danmark.

Kontakt :
Jens Therkel Jensen, Fødevarestyrelsen, tlf. 72 27 66 80.

Relevant information

http://www.foedevarestyrelsen.dk


Pressekontakt


Firma

Fødevarestyrelsen
Mørkhøj Bygade 19
2860 Søborg, Danmark

  72 27 66 99

http://www.foedevarestyrelsen.dk

Modtag nyheder fra Fødevarestyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire