Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/01-11   -   Pressemeddelelse

Danske arkitekter skal tegne prestigeprojekt i Nigeria

Henning Larsen Architects har vundet den internationale arkitektkonkurrence om at tegne Calabar International Conference Center i den sydøstlige del af Nigeria. Centret bliver et markant bygningsværk i et naturskønt floddelta i Cross River-provinsen, der grænser op til Cameroun. Konkurrencen blev vundet foran hollandske Mecanoo og tre andre internationale arkitektvirksomheder.

"Cross River States guvernør, Liyel Imoke, har en stærk vision for fremtiden. Vi besøgte byen mellem jul og nytår, og vi ser frem til et tæt samarbejde med lokale partnere. Det er vores opgave at realisere det projekt, der kan skabe en international profil for Calabar", fortæller arkitekt og associeret partner Ulrik Raysse, Henning Larsen Architects. "Som rådgiver i Afrika har man et stort ansvar for at kunne tilpasse sin viden og sit design til de ofte udfordrende lokale forhold. Vi er gået til opgaven ved at kigge på helheden. Projektet skal realiseres, så det bedst muligt understøtter den ønskede udvikling af regionen."

Nigeria er Afrikas folkerigeste stat og en af kontinentets hurtigst voksende økonomier. Calabar er allerede i dag vært for mange konferencer og ønsker med et nyt konferencecenter at kunne tiltrække flere internationale møder og turister. Bygningen er multi-funktionel og fleksibel, så Calabars indbyggere samtidig får et nyt kulturcenter, der kan være rammen om koncerter, filmfestivaler og udstillinger.

Calabar International Conference Center består af fire sammenhængende, skulpturelle volumener. Bygningen ligger på en bakke og har en panoramisk udsigt fra foyeren. Placeringen midt på bakken skaber til den ene side et naturligt amfiteater med plads op til 9.000 mennesker. På den anden side har man et spektakulært blik ud over floddeltaet.

"Nigeria er inde i en rivende udvikling, og at man som arkitekt bliver inviteret til at bidrage til denne udvikling er en forpligtelse til at gøre arkitekturen til mere end et spørgsmål om geometri. Arkitektur er også samfundsudvikling", siger international designdirektør og partner Louis Becker, Henning Larsen Architects. "Når vi arbejder internationalt har vi en arkitekturtradition med os, hvor formen har rod i dialog og indlevelse. Vi gemmer os ikke på tegnestuen i København, men rejser ud i verden for at lade os inspirere og bidrage med vores erfaringer der, hvor de kan gøre en forskel."

Henning Larsen Architects har designet flere kultur- og konferencecentre og også tidligere arbejdet i Afrika. I 1992 stod Nation Center i den kenyanske hovedstad, Nairobi, færdigt.

Relevant information

http://www.henninglarsen.com



Billeder


Pressekontakt


Firma

Henning Larsen Architects
Vesterbrogade 76
1620 København V., Danmark

  8231 3160
  6035 2160

http://www.henninglarsen.com

Modtag nyheder fra Henning Larsen Architects på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire