Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/08-16 - Pressemeddelelse

Henning Larsens Fond hædrer Bente Lange og Praksis Arkitekter

Henning Larsens Fond hædrer i år arkitekt Bente Lange og Praksis Arkitekter, Mette Tony og Mads Bjørn Hansen. Det blev offentliggjort på stifterens fødselsdag den 20. august.

24/08-15 - Pressemeddelelse

Vinderne af Henning Larsens Fonds filmkonkurrence

I oktober udskrev Henning Larsens Fond en international konkurrence om arkitektur og film. Fonden ønsker med konkurrencen at revitalisere arkitekturen i filmens verden og skabe ny inspiration for arkitekter og filmfolk. På Henning Larsens fødselsdag, den 20. august, blev de tre vinderfilm offentliggjort.

01/10-14 - Pressemeddelelse

Henning Larsens Fond udskriver filmkonkurrence

Henning Larsens Fond udskriver en international konkurrence om arkitektur og film. Fonden ønsker med konkurrencen at revitalisere arkitekturen i filmens verden og skabe ny inspiration for arkitekter og filmfolk.

21/08-14 - Pressemeddelelse

Henning Larsens Fond hædrede Merete Lind Mikkelsen og Johnny Svendborg

Henning Larsens Fond hædrede i år arkitekt Johnny Svendborg og arkitekt Merete Lind Mikkelsen. Det skete på stifterens fødselsdag den 20. august.

12/03-14 - Pressemeddelelse

Henning Larsen Architects åbner kontor i Hongkong

Henning Larsen Architects har etableret et kontor i Hongkong, der skal arbejde med projekter i Kina og Sydøstasien. Det er virksomhedens syvende kontor. Mange steder i Asien efterspørges viden og erfaring med bæredygtig arkitektur og byudvikling, og Hongkong-kontoret er allerede i gang med et projekt i Yuhang i Kina.

06/02-14 - Pressemeddelelse

Nye partnere i Henning Larsen Architects

Henning Larsen Architects udvider virksomhedens ejerkreds med en ny partner. Samtidig bliver fem associerede partnere udnævnt til partnere. Med udnævnelserne styrkes både kontoret i København og den lokale tilstedeværelse på andre markeder.

16/09-13 - Pressemeddelelse

Nyt rådhus i Kiruna er tegnet af dansk tegnestue

Henning Larsen Architects har i samarbejde med Temagruppen Sverige, WSP Sverige og UiWE vundet konkurrencen om et nyt rådhus i Kiruna i det nordlige Sverige. Rådhuset bliver startskuddet på udviklingen af en helt ny bykerne i Kiruna. Rådhuset består af to bygningsvolumener. Den inderste bygning..

10/09-13 - Pressemeddelelse

Nyt universitetsbyggeri i Frankfurt

Frankfurt School of Finance & Management har valgt at realisere Henning Larsen Architects' forslag til en 42.000 m2 stor, ny skole centralt i Frankfurt. Skolen er en videregående uddannelsesinstitution placeret i et af Europas finanscentre. Projektforslaget er designet i samarbejde med landskab..

29/04-13 - Pressemeddelelse

Harpa vinder Mies van der Rohe-prisen 2013

Koncerthuset Harpa, der er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter og Studio Olafur Eliasson, har vundet en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser, EU-prisen for moderne arkitektur 2013/Mies van der Rohe-prisen. Prisen er aldrig tidligere tildelt danske ..

01/03-13 - Pressemeddelelse

Danske arkitekter tegner skelsættende forskningsanlæg

Henning Larsen Architects, COBE og SLA har vundet den internationale arkitektkonkurrence om ESS, European Spallation Source, i Lund i Sverige. ESS bliver verdens største og mest avancerede anlæg for neutronbaseret forskning. Med på teamet er også ingeniørvirksomhederne Buro Happold, NNE Pharmap..

01/02-13 - Pressemeddelelse

International anerkendelse til dansk arkitektur

Islands nye koncerthus, Harpa, der er tegnet af Henning Larsen Architects, er et af fem projekter, der kan modtage en af verdens mest prestigefyldte arkitekturpriser, Mies van der Rohe-prisen 2013. Det er kun anden gang i prisens historie, at et dansk projekt er med i finalen. Første gang var i 200..

17/09-12 - Pressemeddelelse

Henning Larsen modtager Praemium Imperiale

Arkitekt Henning Larsen modtager en af verdens mest prestigefyldte kunstpriser, Praemium Imperiale 2012. Prisen kaldes også kunstens Nobel-pris og gives til kunstnere, der har givet et enestående bidrag til kunstens udvikling. Bag Praemium Imperiale står Japans ældste kunstfond, Japan Art Associ..

28/08-12 - Pressemeddelelse

Når hele verden kommer til Grønland

Hele verden står på spring for at tage til Grønland. Turisterne vil opleve den grønlandske kultur og natur. Kinesiske firmaer står på spring for at finde mineraler, og de store olieselskaber borer løs i undergrunden. Samtidig rejser mange unge grønlændere væk for at uddanne sig. Fremtiden..

24/08-12 - Pressemeddelelse

Nyt rådhus i sundhedens tegn

Henning Larsen Architects har i samarbejde med Züblin, SLA, Henrik Larsen Rådgivende Ingeniørfirma og Jørgen Nielsen Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om Egedal Rådhus og Sundhedscenter. Byggeriet på 18.000 m2. i Egedal i Nordsjælland bliver midtpunkt i den nye, samlede Egedal Komm..

21/08-12 - Pressemeddelelse

Ny bog: Design med viden

Nøglen til smukke, behagelige og energirigtige bygninger findes i samspillet mellem arkitektur og teknologi. Ny forskning i bæredygtigt byggeri viser, at en stor del af energiforbruget i en bygning er låst i designet, og at det gør det nødvendigt at arbejde med viden i formgivningen. Det kan ma..

21/08-12 - Pressemeddelelse

Fem vindere i skrivekonkurrence om arkitektur

I februar udskrev Henning Larsens Fond en international konkurrence om at skrive om arkitektur, "TID & RUM". På Henning Larsens fødselsdag, den 20. august, bliver navnene på de fem vindere offentliggjort. Førstepræmien går til Nathan Romero Muelas for teksten "Vaskehuset". Vinderteksten er et ..

26/04-12 - Pressemeddelelse

Nyt domicil til Nordea

Henning Larsen Architects har i samarbejde med Signal Arkitekter og SLA vundet konkurrencen om at tegne Nordeas nye domicil på 40.000 m2 i Ørestad Nord ved siden af DR Byen og Koncerthuset. Byggeriet vil bl.a. rumme Nordens største trading floor, handelsgulv, på 5.500 m2 med udsigt over Amager F..

26/03-12 - Pressemeddelelse

173 bidrag til skrivekonkurrence

I februar udskrev Henning Larsens Fond en international konkurrence om at skrive om arkitektur, "Tid og rum". Ved fristens udløb var der modtaget 173 bidrag fra 18 lande.Bedømmelseskomiteen er gået i gang med læsningen. De mange danske og engelske tekster falder i mange genrer - fra korte, poeti..

07/03-12 - Pressemeddelelse

Harpa vinder flere internationale priser

Islands nye koncerthus, Harpa, har på en uge modtaget to internationale priser. I fredags blev Harpa kåret som vinder ved årets 'Civic Trust Awards' og i dag hædres koncerthuset af et af verdens største rejsemagasiner, amerikanske Travel+Leisure, som årets 'Best Performance Space&#..

07/02-12 - Pressemeddelelse

Konkurrence: at skrive om arkitektur

Henning Larsens Fond udskriver nu en international konkurrence om at skrive om arkitektur - den tredje i rækken af arkitekturkonkurrencer. Den første handlede om "at fotografere arkitektur", den anden om "at tegne arkitektur", og den tredje - "Tid & rum" - handler om "at skrive om arkitektur".Foto..



Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire