Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/01-12   -   Pressemeddelelse

Harpa blandt verdens ti bedste koncerthuse

Islands nye koncerthus, Harpa, er med på listen over verdens ti bedste koncerthuse, hvor arkitektur og akustik går op en højere enhed. Det er det anerkendte britiske magasin, Grammaphone, der står bag listen. Harpa - Reykjavik Koncertsal og Konferencecenter er designet af Henning Larsen Architects i samarbejde med Batteriið Arkitekter, og facaden er skabt i samarbejde med den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson. Akustikken er udviklet af specialisterne fra Artec Consultants.

Grammaphone, der har skrevet om klassisk musik siden 1923, har bedt fem internationale arkitektur- og musikkritikere om at udvælge verdens ti bedste koncerthuse bygget i det seneste årti. "I de bedste eksempler har arkitekter, akustikere og musikere tænkt grundigt over, hvordan en koncertsal skal se ud, lyde og forholde sig til omverdenen. Vi hylder de ti mest inspirerende og dramatiske eksempler," skriver magasinets redaktør, Martin Cullingford.

Harpas fire sale varierer i størrelse, og efterklangstiden i salene kan tilpasses koncertprogrammerne. Den største af salene med plads til 1.800 gæster hedder Eldborg og er opkaldt efter et berømt vulkankrater i Island. Eldborg betyder Ildbjerget. Insitustøbt beton er det gennemgående materiale, da det har gode akustiske egenskaber, og rødlakeret birkefinér dækker alle lodrette overflader og balkonforkanter.

De øvrige koncerthuse på Grammaphones liste er bl.a. Jean Nouvels koncerthus for DR i København, The Walt Disney Concert Hall i Los Angeles tegnet af Frank Gehry, Renzo Pianos Parco della Musica i Rom, Snøhettas operahus i Oslo og Herzog & de Meurons Elbphilharmonie i Hamborg.

Harpas spektakulære facade mod syd er skabt af den dansk-islandske kunstner Olafur Eliasson i samarbejde med Henning Larsen Architects. Den
er inspireret af de geologiske basaltstensformationer langs Islands kyst. De øvrige facader og taget viderefører sydfacadens geometri. Glasset indfanger solens lys og himlens farver og står om dagen som en stor lysende skulptur, der spejler himmel- og havnerummet. Facaden skifter farve alt efter vejret og tiden på dagen og året.

Harpa blev i december 2011 kåret som årets bedste byggeri i Skandinavien af det toneangivende svenske magasin for arkitektur og design, FORM. Henning Larsen Architects har tegnet flere koncerthuse, bl.a. Operaen i København og Uppsala Konsert & Kongress i Sverige.

Relevant information

http://www.henninglarsen.com


Pressekontakt


Firma

Henning Larsen Architects
Vesterbrogade 76
1620 København V., Danmark

  8231 3160
  6035 2160

http://www.henninglarsen.com

Modtag nyheder fra Henning Larsen Architects på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire