Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/03-14   -   Pressemeddelelse

Henning Larsen Architects åbner kontor i Hongkong

Henning Larsen Architects har etableret et kontor i Hongkong, der skal arbejde med projekter i Kina og Sydøstasien. Det er virksomhedens syvende kontor. Mange steder i Asien efterspørges viden og erfaring med bæredygtig arkitektur og byudvikling, og Hongkong-kontoret er allerede i gang med et projekt i Yuhang i Kina.

"Det er en del af vores strategi at søge nye projekter globalt. Kontoret i Hongkong er en milepæl i virksomhedens internationale udvikling, og det styrker os fagligt. Hongkong er en bro til Kina, hvor væksten er høj," siger adm. direktør Mette Kynne Frandsen, Henning Larsen Architects. "Hongkong er et meget dynamisk og godt sted for kreative virksomheder. Skandinavisk arkitektur er kendt for kvalitet og bæredygtighed. Det er efterspurgt i Asien. Med Elva Tang og Claude Bøjer Godefroy som ledere af kontoret har vi to arkitekter, der er born global og har et solidt kendskab til Asien."

Kontoret ledes af Elva Tang, der er født og opvokset i Hongkong. Hun er uddannet som arkitekt i USA og har siden 2004 været tilknyttet Henning Larsen Architects. Kontorets kreative leder er Claude Bøjer Godefroy. Han er dansk-fransk og uddannet fra Arkitektskolen i Aarhus. Han har bl.a. været designarkitekt hos Ateliers Jean Nouvel og har tidligere arbejdet med flere konkurrencer i Kina for Henning Larsen Architects.

Det første projekt, som medarbejderne på Hongkong-kontoret skal arbejde med, er et nyt kulturelt område i Yuhang lige nord for millionbyen Hangzhou i det østlige Kina. Henning Larsen Architects skal tegne 70.000 kvm. Området skal bl.a. rumme en opera, et teater, to museer og en kunstskole. Opgaven er vundet i en international konkurrence.

"De kreative industrier har et stort eksportpotentiale. Arkitektur er et væksterhverv, og internationalt har vi en meget stærk position. Vores internationale konkurrenter har ikke samme evne til at gå i dialog med stake holders og forstå, hvor arkitekturen kan skabe værdi for alle," siger adm. direktør Mette Kynne Frandsen. "Selvom det i dag kun er de større danske arkitektvirksomheder, der eksporterer, er mulighederne gode for mange mindre tegnestuer fx i et samarbejde mellem flere. Det kan være med til at styrke skandinavisk arkitekturs position yderligere."

Henning Larsen Architects har i dag kontorer i København, Oslo, Færøerne, München, Istanbul, Riyadh og Hongkong. Virksomheden beskæftiger 229 medarbejdere fra 32 lande. I 2013 var Henning Larsen Architects en af 30 virksomheder i Danmarks Ekportkanon.

Pressekontakt

Farid Fellah
Kommunikationschef
  +45 82 31 31 60

Firma

Henning Larsen Architects
Vesterbrogade 76
1620 København V., Danmark

  8231 3160
  6035 2160

http://www.henninglarsen.com

Modtag nyheder fra Henning Larsen Architects på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire