Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/03-13   -   Pressemeddelelse

Gennembrud - nu bliver danske virksomheder digitale

4 ud af 5 danske virksomheder forventer, at de fremover kan øge produktiviteten i deres virksomhed ved at satse på nye it-løsninger. Og mange virksomheder er nu kommet i gang. På bare ét år er antallet af virksomheder, der allerede udnytter it-løsninger næsten fordoblet. Det viser en ny undersøgelse, der i dag bliver præsenteret på IT-Branchens årsmøde.

Den danske produktivitet og vækst skranter alvorligt. Men en ny undersøgelse fra IT-Branchen og Dansk Erhverv viser nu, at mange virksomheder forventer, at digitalisering både kan øge deres produktivitet og vækst. 80 pct. af virksomhederne forventer, at digitalisering kan øge deres produktivitet, og 72 pct. forventer det kan øge virksomhedens vækst.

- Vi har længe gjort opmærksom på, at dansk erhvervsliv gik glip af store gevinster, fordi mange halter bagud med at udnytte it. Det meget positivt, at de danske virksomheder nu for alvor har fået øjnene op for det store potentiale, siger Morten Bangsgaard, adm. direktør i IT-Branchen.

Undersøgelsen er gennemført blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder fra en lang række forskelige brancher.

De nye tal bliver præsenteret i dag på IT-Branchens årsmøde. Her skal politikere og topfolk fra it-erhvervet finde de rigtige løsninger til at styrke digitaliseringen af dansk erhvervsliv. Både erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen og Produktivitetskommissionens formand Peter Birch Sørensen præsenterer deres tanker på årsmødet.

MARKANT DIGITAL UDVIKLING
Danske virksomheder har det seneste år fået fart på den nødvendige digitalisering, viser de nye tal. Sidste år havde kun 21 pct. af danske virksomheder fået bedre bundlinje pga. digitalisering. I år er tallet næsten fordoblet til 37 pct., viser undersøgelsen blandt Dansk Erhvervs medlemsvirksomheder. IT-Branchen advarer dog mod at få hænderne for højt i vejret.

- Vi ser en markant positiv udvikling. Men det er stadig kun omkring hver tredje virksomhed, der i dag får gevinst af it. Der er uden tvivl lang vej igen for mange virksomheder, og de virksomheder har brug for, der bliver gjort en særlig indsats for at hjælpe dem, siger Morten Bangsgaard.

De løsninger, der bliver fundet frem til IT-Branchens årsmøde, bliver et direkte indspil til regeringens nye IKT-vækstteam.

MERE VÆKST OG EKSPORT I IT-ERHVERVET
It-erhvervet er nu igennem krisen, og langt de fleste it-virksomheder forventer fremgang. It-erhvervet er en dansk styrkeposition, som skal udnyttes. Årsmødet sætter derfor også fokus på, hvordan it-erhvervet får bedre betingelser for at skabe vækst og især bedre muligheder for eksport og internationalisering.

Relevant information

http://www.itb.dk




Pressekontakt


Firma

IT-Branchen
Børsbygningen, Slotsholmsgade
1217 København K, Danmark

  +45 72 25 55 02
  +45 27 83 90 38

http://www.itb.dk

Modtag nyheder fra IT-Branchen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire