Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/07-10   -   Pressemeddelelse

Vi svinger betalingskortene i et velfungerende marked

Vi har i Danmark et velfungerende marked for betalingskort, og det er i fortsat udvikling. Det fremgår af rapporten "Betalingskortmarkedet 2010", som Konkurrencestyrelsen har udarbejdet for økonomi- og erhvervsministeren.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Vi kan se, at danskerne bruger deres betalingskort i langt højere grad end den gennemsnitlige europæer. Det er glædeligt, fordi det er en samfundsøkonomisk effektiv betalingsform.
Med den nye lov om betalingstjenester, der trådte i kraft i november sidste år, fik vi ens regler for betalingskort i EU, så forbrugerne får adgang til flere oplysninger, der giver dem et bedre grundlag for at vælge mellem de forskellige kort. Brugen af chip i Danmark har også øget sikkerheden for dankortet, og vi har ikke haft en eneste sag med falske dankort siden første halvår 2008, fortsætter Brian Mikkelsen.
Rapporten bliver udarbejdet hvert andet år, og den aktuelle er den tredje i rækken siden 2005.
Rapporten viser, at danskerne betaler en langt større del af deres indkøb med betalingskort end den gennemsnitlige EU-borger. Det gør bl.a. dankortet til et af de mest anvendte betalingskort i EU målt på antal transaktioner pr. indbygger i de forskellige EU-lande. Tilmed er dankortet et af de billigste betalingskort i Europa.

---

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær Erik Ljunggren, Økonomi- og Erhvervsministeriet, tlf. 4018 4346 eller kommunikationschef Hanne Arentoft, Konkurrencestyrelsen, tlf. 7226 8020.

Relevant information

http://www.forbrug.dk


Pressekontakt


Firma

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Amagerfælledvej 56
2300 København S, Danmark

  72 26 80 20

http://www.forbrug.dk

Modtag nyheder fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire