Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/12-16   -   Pressemeddelelse

Hækkeløber løb med Kulturministerens Idrætspris

Sara Slott Petersen vinder Kulturministerens Idrætspris 2016 for sine historiske præstationer i år og for at være ambassadør og eksponent for den danske eliteidrætsmodel. Prisen på i alt 100.000 kr. er i dag uddelt ved Kulturministerens Idrætsreception.

Kulturminister Mette Bock siger:
"Dette år har budt på imponerende danske idrætspræstationer, hvor mange har vist, at man kan komme langt med talent, store mængder af hårdt arbejde og dedikation til sin passion. Sara Slott Petersen har formået at skrive idrætshistorie ved at være den første kvinde, der har vundet en EM guldmedalje i atletik, samt været den første danske kvindelige, individuelle atletikudøver siden 1948, der tager en OL-medalje med hjem til Danmark - det fortjener stor anerkendelse og belønning.

Sara Slot Petersen har derudover formået at kombinere eliteidræt, uddannelse og familieliv, hvilket gør hende til en fantastisk ambassadør og eksponent for den danske eliteidrætsmodel. Samtidig formår hun at finde tid til at arbejde med unge talenter i det aarhusianske atletikmiljø."

Om prisen
Kulturministerens Idrætspris overrækkes hvert år af kulturministeren for en exceptionel idrætspræstation eller indsats inden for idrættens verden. Der er tale om en pris, som dækker hele idrætten - bredde såvel som elite. Sara Slott Petersen modtager prisen foran 12 andre indstillede kandidater.

Sara Slott Petersen er indstillet af Team Danmark for sine historiske præstationer i årets løb, hvor det først blev til en EM-guldmedalje og siden også til en OL-sølvmedalje i 400 meter hæk. Sideløbende med at Sara Slott Petersen har præsteret på topniveau i atletikkarrieren, har hun færdiggjort en bachelor i Ernæring og Sundhed og dedikeret sig til rollen som mor. Sara Slott Petersen er desuden et fantastisk aktiv i Aarhus' atletikmiljø, hvor hun lægger mange timer i arbejdet med unge talenter.

Kulturministerens Idrætspris er tidligere gået til:
· Dansk Bordtennis Union (2005)
· Forsker Bente Klarlund Pedersen (2006)
· Trampolinspringer Peter Jensen (2007)
· Ildsjæl Martin Damgaard (2008)
· Idrætsforeningen B 1909 (2009)
· Tidligere dopingmisbruger og foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen (2010)
· Forsker Bengt Saltin (2011)
· Badmintonspiller Peter Gade og roer Eskild Ebbesen (2012)
· Erhvervsskolernes Elevorganisation (2013)
· Dansk Atletik Forbund (2014)
· IF Skjold-Skævinge (2015)

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire