Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/01-17   -   Pressemeddelelse

Det tyske mindretal skal hjælpe med at styrke Danmarks tyskkompetencer

Kulturminister Mette Bock uddeler i alt 1,5 mio. kr. til to projekter, der skal udnytte det tyske mindretal i Sønderjyllands sproglige og kulturelle kompetencer til at styrke tyskkundskaberne i hele landet.

Kulturminister Mette Bock siger:

"Tyskland er Danmarks største eksportmarked, vores vigtigste partner i Europa og en afgørende kilde til den udvikling, der har præget dansk kultur igennem mange århund-reder. Det er vigtigt, at danskerne også i fremtiden har gode tyskkundskaber og kendskab til tysk kultur. Med de to projekter ønsker vi at styrke tyskkompetencerne ved at benytte os af de sproglige og kulturelle ressourcer, som vi har hos det tyske mindretal i Sønderjylland."

I alt uddeles 1,5 mio. kr. som led i udmøntningen af 'Tysklandsstrategien', som blev iværksat i februar 2016. Formålet er at støtte projekter, som skal sikre en bedre udnyttelse af det tyske mindretal i Sønderjyllands særlige sproglige og kulturelle kompetencer.

De to projekter, der modtager midlerne, er Deutscher Schul- und Sprachvereins "Styrkelse af tyskfaget i Danmark gennem mindretallets pædagogiske og didaktiske kompetencer", der modtager ca. 0,6 mio. kr., og Deutsches Generalsekretariats "Mediekuffert", der modtager ca. 0,9 mio. kr.

Projektet 'Styrkelse af tyskfaget i Danmark gennem mindretallets pædagogiske og didaktiske kompetencer' (Deutscher Schul- und Sprachverein) skal starte en undersøgelse af udfordringer i tyskundervisningen i den danske folkeskole. På baggrund af undersøgelsen og med brug af Best Pratices fra det tyske mindretals skoler, som har særlige forudsætninger for at undervise i tysk, skal der etableres skræddersyede kursustilbud til tysklærere i grundskolen.

Projektet 'Mediekuffert' (Deutsches Generalsekretariat) skal bidrage til, at undervis-ningsmaterialet, der bruges i tyskundervisningen i danske folke- og privatskoler, bliver mere tidssvarende, mere relevant og mere digitalt. Projektet skal derfor oprette et digitalt tilbud med udgangspunkt i det undervisningsmateriale, som avisen Der Nordschleswiger gennem en årrække har udarbejdet, samt det omfattende materiale, som det tyske mindretals biblioteksvæsen råder over. Det skal så kombineres med en besøgstjeneste, hvor elever og skoler kan få tilbudt undervisningsforløb på tysk om medier.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire