Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/09-09   -   Pressemeddelelse

Ny bestyrelse på Charlottenborg

Kulturminister Carina Christensen har i dag udnævnt Charlottenborgs bestyrelse. Formand for bestyrelsen er Michael Bjørn Nellemann, kultur- og presseråd ved Den Danske Ambassade i Paris, som kulturministeren udpegede før sommerferien. De øvrige medlemmer er:

Billedkunstner Ingar Dragset. Udpeget af kulturministeren

Direktør Lars Kirdan, SAS Institute. Udpeget af kulturministeren

Festivaldirektør Tine Fischer, Cph:Dox. Udpeget af Statens Kunstråd

Billedkunstner Åsa Sonjasdotter. Udpeget af Akademirådet

Rektor Mikkel Bogh. Udpeget af Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Kulturminister Carina Christensen siger:
"Nu er holdet sat, og jeg er sikker på, at den nye bestyrelse vil bidrage positivt til Charlottenborgs fortsatte udvikling. Det er en alsidig og kompetent bestyrelse, som jeg er overbevist om vil få et godt og tæt samarbejde til Charlottenborgs bedste. Derfor giver jeg nu det fulde ansvar for driften tilbage til Charlottenborg i tiltro til, at den nye bestyrelse som øverste ledelse fremover kan føre det nødvendige tilsyn med institutionens økonomi. Samtidig har jeg besluttet at give en særbevilling på i alt 3,2 mio. kr. over 5 år til at styrke arbejdet med udstillinger på Charlottenborg."

Ifølge bekendtgørelsen for Charlottenborg skal bestyrelsen have 6 medlemmer, der tilsammen skal repræsentere økonomisk, ledelses- og erhvervsmæssig samt kunstnerisk og kunstfaglig indsigt.

Charlottenborgs økonomiforvaltning har gennem knap et år været underlagt et skærpet tilsyn fra Kulturministeriet, som følge af et højt merforbrug i 2008. Det skærpede tilsyn ophæves nu, således at Charlottenborg får det fulde driftsansvar tilbage.

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire