Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/10-09   -   Pressemeddelelse

Afgangsfilm fra den danske filmskole vinder nordisk filmpris

Ved den største nordiske kort- og dokumentarfilms festival 'Nordisk Panorama 2009' vandt instruktøren Rúnar Rúnarsson prisen for bedste nordiske kortfilm. Filmen 'Anna' er Rúnar Rúnarssons afgangsfilm fra Den Danske Filmskole 2009.

I løbet af 6 dage har 72 film fra de 5 nordiske lande konkurreret om de prestigefyldet priser for bedste dokumentar- og kortfilm.

Kortfilmen handler om den 12-årige Anna der bor i en lille fiskerby. Hun står ved en skillevej i sit liv. Hendes omverden er ved at ændre sig - og det er hun også.

Kulturminister Carina Christensen siger:
"Det er bemærkelsesværdigt, at vinderfilmen på dette års Nordisk Panorama er en afgangsfilm fra Den Danske Filmskole. Det vidner om Runar Runarssons store talent og også om Filmskolens helt ekstraordinære kvalitet.

Som minister er jeg stolt af, at vores satsning på de kunstneriske uddannelser bærer den slags frugter."

Yderligere fik kortfilmen 'Side by Side' af instruktør Christian S. Jepsen, der handler om et naboskab, der er gået helt galt, en udmærkelse kaldet 'Special Jury Mentions'. Christian S. Jepsen er ligeledes uddannet fra Den Danske Filmskole i 2007.

Yderligere oplysninger:
Rektor Poul Nesgaard, Den Danske Filmskole, tlf.: 32 68 64 09

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire