Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/11-09   -   Pressemeddelelse

Kulturministeren opretter handicapidrætspris på 75.000 kr.

Kulturminister Carina Christen deltog som nytiltrådt kulturminister i De Paralympiske Lege i Beijing. Den indsats, der blev udøvet i Beijing af handicapatleterne, og de resultater, handicapidrætten i det hele taget har opnået ude i verden, har gjort så stort indtryk, at kulturministeren nu opretter en handicapidrætspris.

Prisen bliver på 75.000 kr. og uddeles en gang årligt.

Formålet med prisen vil være at sætte fokus på personer eller organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten og/eller handicapidrættens forhold.

Kulturminister Carina Christensen siger:
"Det er mig en stor glæde at kunne indstifte denne pris, så vi kan få sat fokus på de mange dygtige handicappede idrætsudøvere, vi har i Danmark. Der er mange eliteidrætsudøvere, som henter et stort antal medaljer hjem til Danmark såvel ved De Paralympiske Lege som ved EM og VM. Vi hører bare ikke så meget om deres flotte resultater. Det skal handicapidrætsprisen være med til at rette op på.

Men det er ikke kun eliteidrætsudøverne, der skal være i fokus. I hele landet er der mange idrætsklubber med entusiastiske handicappede breddeidrætsudøvere og trænere. Derfor kan prisen også gå til personer, organisationer, virksomheder mv., som har gjort en enestående indsats for handicapidrætten."

Formanden for Dansk Handicap Idræts-Forbund, Karl Vilhelm Nielsen siger:
"Kulturministeren har taget et godt og nødvendigt initiativ - leveret en slags gulerod til dem, som vil interessere sig for udviklingen af atleter med et handicap. Initiativet vil blive en hjælpende hånd til at sikre en fortsat høj placering af dansk handicapidræt på den internationale arena. Jeg har store forventninger til, at den øvrige danske idrætsverden - primært specialforbundene - vil blive motiveret til at gøre en indsats sammen med DHIF".

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire