Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/03-10   -   Pressemeddelelse

Ny rapport om ungekultur - Unge vil selv sætte rammerne for kunst og kultur

Unge gider godt kunst og kultur. Men kun hvis de selv får lov til at være med. Det viser en ny rapport fra Børnekulturens Netværk, som offentliggøres i dag.

Kulturministeriet har bedt Børnekulturens Netværk om at analysere udfordringerne i at arbejde med unge som målgruppe og om at levere anbefalinger til en samlet indsats for ungekultur. I dag offentliggøres den samlede rapport om ungekultur fra Børnekulturens Netværk.

Rapporten "Ungekultur i nye rammer" henvender sig til voksne, der arbejder med kunst og kultur. Rapporten giver øjebliksbillede af, hvad unge er for en målgruppe, og den indeholder en række eksempler på gode succesfulde ungeprojekter fra hele landet.

Derudover giver rapporten en række anbefalinger til, hvordan man i højere grad kan komme på bølgelængde med unge. Hovedbudskabet i rapporten er, at staten og kommunerne skal skabe flere "frie rum", hvor unge kan udfolde sig og eksperimentere med deres egne idéer og projekter. Der skal ikke være for mange regler, men gerne voksne igangsættere, som kommer med indspark undervejs.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en række dialogmøder om ungekultur. Derudover har der været tæt kontakt med kulturinstitutioner, kommuner, ungdomskulturhuse, ungeprojekter og ikke mindst med de unge kunst- og kulturbrugere selv.

Læs rapporten - "Ungekultur i nye rammer" på Børnekulturportalen :
http://www.boernogkultur.dk/om-boernekulturens-netvaerk/publikationer/ungekultur-i-nye-rammer/

Yderligere oplysninger:
Projektkonsulent Stine Engel, Børnekulturens Netværk, tlf.: 33 73 33 66
Sekretariatsleder Benedicte Helvad, Børnekulturens Netværk, tlf.: 33 73 33 70
Kontorchef Karin Marcussen, Kulturministeriet, tlf.: 33 92 90 66

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire