Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/03-10   -   Pressemeddelelse

Kronprinsparret og kulturministeren åbner budapest spring festival

Danmark er gæsteland på den prestigefylde Budapest Spring Festival, og mere end 200 danske kunstnere deltager.

Kronprinsparret og den danske kulturminister, Per Stig Møller, deltager i festivalens åbning, der i år markeres ved en stor udstilling med dansk samtidskunst. Det sker den 19. marts.

Kulturminister Per Stig Møller siger:
"Invitationen til at være gæsteland på Budapest Spring Festival giver danske kunstnere og dansk kunst og kultur en enestående mulighed for at vise en bred vifte af den allerbedste danske kunst. Danmark viser klassisk musik, ballet, billedkunst, teater, smykkekunst, keramik og litteratur. 14 særskilte danske programpunkter i løbet af festivalens første uge giver et sjældent samlet indblik i den danske kunstscene."

Om aftenen på åbningsdagen er Kronprinsparret æresgæster sammen med den ungarske præsident, ungarske ministre og den danske kulturminister ved en storstilet åbningsaften i den ungarske nationalopera, hvor Den Kongelige Danske Ballet danser 'Sylfiden' og 'Symfoni i C'. Lørdag den 20. marts giver DR Underholdnings Orkestret koncert i Béla Bartók nationale koncertsal.

Blandt de deltagende danske kunstnere er Ars Nova Copenhagen, Trio con Brio, Hotel Pro Forma. Der er endvidere udstillinger med danske fotokunstnere, billedkunstnere, smykkekunstnere og keramikere samt danske forfattere, der præsenteres i en særudgave af tidsskriftet Lettre Internationale. Statens Kunstfonds Smykkeskrin vises på verdens 3. ældste kunstindustrimuseum. Nationalbiblioteket viser desuden en ungarsk særudstilling om Karen Blixen og en udstilling om dansk litteratur i ungarsk oversættelse gennem de seneste århundreder.

Kulturminister Per Stig Møller siger:
"Der har altid været stærke bånd mellem den danske og den ungarske kunstscene - fra bl.a. 1850, da H.C. Andersen blev oversat til ungarsk, til nu, hvor der er oprettet et ungarsk Søren Kierkegaard-selskab. Jeg ser meget frem til at møde den ungarske kunstscene og vise noget af det bedste, Danmark har at byde på, frem for publikum på festivalen."

Med mere end 200.000 betalende gæster er Budapest Spring Festival gennem de seneste 30 år blevet én af Europas vigtigste klassiske begivenheder, der præsenterer internationale eftertragtede solister, ensembler og orkestre. Rundt om det stort anlagte musik- og teaterprogram åbner byens prægtigste museer og udstillingssteder for spændende udstillinger af international karat.

På http://www.kunst.dk/internationalt/dansk-kunst-i-udlandet/saerlige-satsninger/budapest-spring-festival-2010/ findes der baggrundspapir, link til logoer, og kontaktinfo på det samlede danske program.

Det er festivalen og de ungarske institutioner, der har sammensat det danske program. Projektet er initieret af det Danske Kulturinstitut i Ungarn, og Udenrigsministeriet og Kulturministeriet har via deres samarbejde om Danmarks internationale kulturudveksling ydet tilskud og bidraget til projektets virkeliggørelse.

Yderligere oplysninger:

Kunststyrelsen
Sekretariatschef Lone Ravn +45 25 30 25 68
Projektleder Søren Krogh +45 40 81 49 08

Danmarks Ambassade, Ungarn
Ambassadør Mads Sandau Jensen +36 1 487 9000

Det Danske Kulturinstitut, Ungarn
Institutleder Hanne Tornøe 0036 209474543

Kulturministeriet, Danmark
Kommunikations- og pressemedarbejder Dorthe Skaaning Mathiesen +45 24 69 64 21

For yderligere oplysninger om Kronprinsparrets deltagelse
Kommunikationschef Lene Balleby +45 33 40 25 29

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire