Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/03-10   -   Pressemeddelelse

Sverre Rødahl genansat som rektor for statens teaterskole

Kulturminister Per Stig Møller har i dag besluttet at ansætte Sverre Rødahl som rektor for Statens Teaterskole for en ny 4-årig periode.

Sverre Rødahl, der er 59 år gammel, er cand.mag. fra universitetet i Oslo i 1975 og uddannet som sceneinstruktør fra Statens Teaterskole i Oslo i 1982. Sverre Rødahl har en lang karriere som instruktør bag sig kombineret med en række ansættelser i chefstillinger, bl.a. som teaterchef ved Nationaltheatret i Oslo (1988-1990) og som rektor for Statens Teaterhøgskole i Oslo (1992-1996).

Sverre Rødahl har været rektor for Statens Teaterskole, der også omfatter Skolen for Moderne Dans, siden 2003.

Sverre Rødahl har som rektor bl.a. igangsat et pædagogisk udviklingsarbejde med fokus en styrkelse af uddannelsernes faglige niveau; han har gennemført nye studieordninger og internationaliseret skolens virksomhed.

Kulturminister Per Stig Møller siger:
"Jeg er meget glad for, at Sverre Rødahl har mod på endnu en ansættelsesperiode, hvor han får mulighed for at følge sine mange væsentlige udviklingsprojekter til dørs. Han har fortsat solide ambitioner for skolens udvikling, og det glæder mig, at der er ildsjæle som ham, der brænder for at uddanne og udvikle fremtidens scenekunstnere. Hertil kommer, at Sverre Rødahl nyder stor respekt som leder, bl.a. i kraft af sin meget store menneskelige indsigt, sin evne til refleksion og sin troværdighed. Jeg ser frem til samarbejdet."

Ansættelsen sker efter enstemmig anbefaling fra et ansættelsesudvalg bestående af kontorchef Frank Rechendorff Møller og administrationschef Jane Johansen Pade, Kulturministeriet, skuespilchef Emmet Feigenberg, Det Kongelige Teater, direktør Jette Baagøe, Jagt- og Skovbrugsmuseet, uddannelsesleder Inger Eilersen, Instruktøruddannelsen på Statens Teaterskole, og uddannelsesansvarlig Kim Helweg, Skolen for Moderne Dans.

Der indkom 9 ansøgninger til stillingen.

Yderligere oplysninger:
Kontorchef Frank Rechendorff Møller, Kulturministeriet, tlf. 33 92 35 25
Eventuel henvendelse til Sverre Rødahl på tlf. 32 83 61 22

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire