Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/10-10   -   Pressemeddelelse

Kulturministerens møde med Kinas kulturminister Cai Wu

Kulturminister Per Stig Møller mødtes i dag i Beijing med sin kinesiske kollega Cai Wu. På mødet talte de to ministre om kulturudvekslingen mellem Kina og Danmark, herunder en kommende aftale om kulturbevaring.

Ministeren orienterede den kinesiske kulturminister om, at Danmark kandiderer til en plads i Verdensarvskomitéen ved UNESCOs Generalkonference i efteråret 2011. Han udtrykte håb om, at Kina vil støtte Danmarks kandidatur. De to ministre var enige om, at Kina og Danmark har en række fælles interesseområder i verdensarvsarbejdet - ikke mindst indsatsen for at beskytte verdensarvsstederne imod klimaforandringerne.

Ministeren drøftede også menneskerettighedsspørgsmålet med den kinesiske kulturminister.

De to ministre var enige om, at der er grundlag for at udvide samarbejdet på filmområdet, og blev derfor enige om at intensivere dette i de kommende år.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

"Jeg havde et meget positivt møde med Mr. Wu. Vi var meget enige om at fortsætte udviklingen af det gode samarbejde Danmark og Kina har på kulturområdet. Særligt på kulturbevaringsområdet er vi nået langt, og jeg understregede vigtigheden af, at samarbejdet ikke kun er principper men bliver konkret. Der ligger nu en aftale mellem Kulturarvsstyrelsen og den kinesiske kulturbevaringsadministration klar til underskrift. Jeg benyttede desuden lejligheden til at drøfte menneskerettighedssituationen i Kina med Mr. Wu."

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire