Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/01-11   -   Pressemeddelelse

Anbefalinger for god ledelse i selvejende kulturinstitutioner

Kulturministeriet offentliggør i dag en række anbefalinger for god ledelse på Danmarks mange selvejende kulturinstitutioner.

Anbefalingerne retter sig mod bestyrelser og direktioner på de selvejende kulturinstitutioner, og formålet med dem er at styrke de ledelsesmæssige kompetencer.

Baggrunden for arbejdet er et stigende krav til ledelsen af kulturinstitutionerne. De fleste selvejende kulturinstitutioner i Danmark er blevet til på græsrodsniveau med et folkeligt mandat. Men forventninger til kvaliteten er øget med tiden, og det har ført til et behov for professionalisering af institutionerne.

Kulturministeriets mål med anbefalingerne er, at kulturinstitutionernes ledelse sætter sig ind i anbefalingerne og tager dem i anvendelse med de nødvendige tilpasninger til institutionernes forhold. Anbefalingerne supplerer den lov om tilskud til selvejende institutioner, der blev vedtaget i december 2010.

Anbefalingerne er udarbejdet af et udvalg under Kulturministeriet. Udvalget blev nedsat i 2010 og har haft direktør for Tivoli Lars Liebst som formand.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

"Med anbefalingerne for god ledelse i selvejende kulturinstitutioner får vore mange kulturinstitutioner et vigtigt værktøj til at sætte fokus på den gode ledelse til gavn for institutionerne selv, kunst- og kulturbrugerne og samfundet. Jeg forventer, at anbefalingerne kan bidrage til at styrke ledelsernes kompetencer og føre til en yderligere professionalisering af opgaven på institutionerne."

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire