Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
05/04-11   -   Pressemeddelelse

Kulturminister Per Stig Møller sikrer fortsat støtte til nye computerspil

De nordiske kulturministre er i dag på Nordisk Ministerråds møde i Åbo blevet enige om at fortsætte et støtteprogram til udvikling af nye computerspil i Norden frem til 2015.

Kulturminister Per Stig Møller deltog i mødet via en TV-opkobling.

Kulturminister Per Stig Møller siger:

"Computerspil er efterhånden en integreret del af mange menneskers hverdag. Det er vigtigt, at der er et alternativ til de internationale computerspil, og med støtten sikrer vi, at der bliver udviklet computerspil med afsæt i vores nordiske kulturelle baggrund. Samtidig skaber vi muligheder for øget vækst i branchen. Derfor er jeg glad for, at vi i Nordisk Ministerråd er blevet enige om at fortsætte støtten til udvikling af nye computerspil."

De nordiske kulturministre afsætter med beslutningen samlet 26 mio. kr. til videreførelse af det Nordiske Computerspilprogram fra 2012 til og med 2015. Programmet, som nu skal konkretiseres, støtter både udviklingen af computerspil i Norden og lancering af spil på det internationale marked.

Det Nordiske Computerspilsprogram blev etableret af Nordisk Ministerråd i 2006. Indtil nu har mere end 60 spilprojekter fået støtte til udvikling. Støtten er medvirkende til, at flere nordiske spilprojekter bliver realiseret og kommer ud på markedet.

Udover støtte fra Nordisk Ministerråd støttes udviklingen af nye computerspil i Danmark også med 20 mio. kr. igennem filmaftalen for 2011-2014, som er indgået med bred politisk tilslutning i Folketinget.

Yderligere oplysninger:

Afdelingschef Jesper Hermansen
Kulturministeriet, tlf.: 33 92 35 18

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire