Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/12-11   -   Pressemeddelelse

Topforsker vinder Kulturministeriets Idrætspris 2011

Kulturministeren har i dag tildelt professor Bengt Saltin Kulturministeriets Idrætspris 2011.

Prisen uddeles en gang årligt for en exceptionel præstation eller indsats inden for idrættens verden. Professor Bengt Saltin modtog prisen foran 12 andre indstillede kandidater.

Professor Bengt Saltin er indstillet af Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning for den store betydning, han har haft på udvikling af idrætsforskning i Danmark, og det forhold, at professoren er den væsentligste årsag til, at den idrætsfysiologiske forskning i Danmark er på højeste internationale niveau.
Kulturminister Uffe Elbæk siger:

"Jeg har valgt, at årets Idrætspris skal gå til professor Bengt Saltin, fordi han er en enestående forsker og person, som i betydelig grad har bidraget til at åbne dørene for ikke blot unge forskere i udlandet, men også for atleter, idrætspolitikere og andre danskere, som har repræsenteret dansk idræt i udlandet. Bengt Saltin har gjort hele den danske idrætsverden klogere, fordi hans forskning er i verdensklasse, og fordi han har formået at bygge bro mellem laboratoriet og atletikbanen."

Prisen er tidligere gået til Dansk Bordtennis Union (2005), forskeren Bente Klarlund Pedersen (2006), trampolinspringeren Peter Jensen (2007), ildsjælen Martin Damgaard (2008), idrætsforeningen B 1909 (2009) og den tidligere dopingmisbruger og nuværende foredragsholder Ditlev Traasdahl Madsen i 2010.

Yderligere oplysninger
Pressechef Astrid Haug, tlf.: 25 47 21 07
Kontorchef Bente Skovgaard Kristensen, tlf.: 51 88 67 69

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire