Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
15/02-13   -   Pressemeddelelse

Washington satser på nordisk kultur

Nordisk kultur er blevet cool. I næste uge åbner den amerikanske kulturfestival Nordic Cool 2013 i Washington. Bag festivalen står en af de største amerikanske kulturinstitutioner, John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Kulturminister Marianne Jelved og minister for nordisk samarbejde Manu Sareen deltager i åbningen.

Fra d. 19. februar til d 17. marts får et stort amerikansk publikum mulighed for at udforske nordisk kunst og kultur. Kennedy Centret har sammensat et bredt program med alt fra eksperimenterende børneteater med levende dyr til etablerede symfoniorkestre med Carl Nielsen på repertoiret. Programmet sætter også fokus på litteratur, design, kunsthåndværk og arkitektur og introducerer publikum til det nordiske køkken. Over 750 kunstnere fra de fem nordiske lande samt Grønland, Færøerne og Åland, deltager.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

"Vi oplever en stigende interesse for dansk og nordisk kultur, og det skal vi være stolte af. Vi fylder mere, når vi i Norden står sammen, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi i fællesskab kan bidrage til en amerikansk kulturbegivenhed af denne kaliber. Jeg er glad for, at Kennedy Centret vil præsentere et så bredt udsnit af nordisk kultur, og fra dansk side er det bl.a. arkitektur, design og litteratur, der trækker - men også vores børneteater, der internationalt er helt i top."

"Kulturudveksling giver os ikke bare en bedre forståelse af andre kulturer, men også et mere nuanceret billede af os selv. Derfor glæder jeg mig meget til at opleve det amerikanske publikums møde med det moderne Norden. Jeg håber, at amerikanerne vil gå på opdagelse i den nordiske kultur og bruge både fælles værdier og forskelle som et spejl til at reflektere over den amerikanske kultur."

Mere om festivalen

Nordic Cool 2013 er en nordisk kulturfestival i Washington DC. Den er blevet til i et samarbejde mellem John F. Kennedy Center for the Performing Arts og de nordiske ambassader i Washington, Nordisk Ministerråd samt de respektive nordiske kunst- og kulturudvekslingsorganer i de nordiske lande. For Danmarks vedkommende Den Kongelige Danske Ambassade i Washington, NAPA - Nordens Institut i Grønland, Nalaakkersuisut/Grønlands Selvstyre, Nordens Hus på Færøerne, Kulturministeriet på Færøerne samt Kulturstyrelsen, som har haft en rådgivende rolle i forhold til Kennedy Centret.

Yderligere oplysninger

Konsulent Sune Blicher
Kulturstyrelsen, tlf.: +45 33 74 45 62

Særlig rådgiver Andreas Hemmeth
Kulturministeriet, tlf.: +45 20 77 78 80

Relevant information

http://www.kum.dk


Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire