Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/06-14   -   Pressemeddelelse

Hvad laver Niels Bohr og Marianne Jelved på arkitekturbiennalen i Venedig?

I Venedig slår man snart portene op til den 14. arkitekturbiennale. Her vil de besøgende få mulighed for at begrave skosnuderne i fyrrenåle, lytte til 165 mio. år gamle cikader og nærstudere Niels Bohrs kridttegning fra den sidste dag i hans liv. Samtidig bliver fremtidens arkitektur sat til debat som en del af regeringens nye arkitekturpolitik Mennesker i centrum.

Kulturminister Marianne Jelved deltager i åbningen af den danske pavillon i Venedig, hvor et stort internationalt publikum fra d. 7. juni til d. 23. november 2014 vil kunne opleve den danske landskabsarkitekt Stig L. Andersson sanselige udstilling 'Empowerment of Aesthetics', der fremhæver æstetikken som en væsentlig faktor i fremtidens bæredygtige samfund. Udstillingen er Anderssons forsøg på at finde en ny balance mellem det æstetiske og det rationelle og give nyt liv og ny kraft til de æstetiske værdier og argumenter i debatten om arkitektur og byudvikling.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Jeg er meget begejstret for Stig L. Anderssons fokus på det æstetiske og poetiske sprog. Vi har brug for at genopdage kunsten og æstetikken som et ligeværdigt perspektiv ved siden af vores teknokratiske og videnskabelige verdensforståelse. Det er ikke al værdi i vores samfund, der kan gøres op på et regneark. Vi skal arbejde for, at kunsten har en plads i alle dele af vores samfund. Uanset om det er, når børn og unge møder kunsten, eller når vi udvikler vores arkitektur.

Derfor er det danske biennalebidrag et interessant supplement til regeringens nye arkitekturpolitik Mennesker i centrum. Den har som mål at skabe bygninger, byrum og byer, som løfter vores liv og fællesskab."

Arkitekturbiennalen i Venedig er verdens største arkitekturbegivenhed. Hovedkurator for dette års biennale er den verdenskendte hollandske arkitekt Rem Koolhaas der har givet de nationale udstillere opgaven at forholde sig til arven fra det 20. århundrede. Dansk Arkitektur Center har bedt den internationalt anerkendte landskabsarkitekt Stig L. Andersson om at kuratere den danske pavillon.

Sommerfugle og kvantemekanik
På den danske pavillon vil publikum møde genstande fra den danske modernitets historie; fra Inger Christensens digtsamling Sommerfugledalen til Niels Bohrs kridttegning fra den sidste dag i hans liv. Samtidig får publikum mulighed for at begrave skosnuderne i fyrrenåle og gå på opdagelse blandt lys, lyden af en 165 mio. år gammel cikade og opleve træernes yderside - indefra. Stig L. Anderssons bidrag til arkitekturbiennalen går på opdagelse i det 20. århundredes danske arkitekturhistorie. Samtidig rejser udstillingen relevante spørgsmål om, hvordan vi i Danmark og resten af verden kan skabe en bæredygtig fremtid, hvor arkitekturen forholder sig til både æstetik og rationalitet, når konkrete udfordringer skal løses.

En del af det store billede
Den danske pavillon er en del af et større projekt, der sætter fremtidens Danmark til debat. Scenarieprojektet hedder DK2050 og handler netop om at udforske fremtidens scenarier for et bæredygtigt Danmark. DK2050 indgår samtidig i den danske regeringens arkitekturpolitik Mennesker i centrum, der blev publiceret i februar 2014. Arkitekturpolitikken har bl.a. fokus på borgerdialog, bæredygtighed og menneskers møde med arkitekturen. Politikkens overordnede formål at skabe bygninger, byrum og byer, der er rettet mod de mennesker, som lever der.

Pressekontakt


Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire