Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/07-14   -   Pressemeddelelse

Kulturministeriet uddeler 12 millioner til nye aktiviteter på museerne

En lang række af landets museer har i dag fået støtte fra Kulturministeriets museumspulje til projekter, der skal løbe over de næste år. Kulturminister Marianne Jelved glæder sig over, at mange af projekterne har fokus på børn og unges møde med kulturen.

Kunstmuseet BRANDTS i Odense vil de næste år udvikle et nyt undervisningsforløb, der kan bruges på erhvervs- og produktionsskoler på hele Fyn. På Arbejdermuseet vil man lave et valgfag om medborgerskab, der kan bruges i folkeskolens udskolingsklasser, og på Vesthimmerlands Museum arbejder man med et undervisningstilbud til børn med særlige behov, der samtidig skal ruste og kvalificere museerne til at være en del af undervisningen i en folkeskole, der har fokus på øget inklusion.

Sådan lyder tre af de i alt 61 projekter på de statslige og statsanerkendte museer, der netop har modtaget støtte fra Kulturministeriets fem museumspuljer.

Kulturminister Marianne Jelved siger:

"De danske museer har igennem snart 200 år ydet et væsentligt bidrag til Danmarks sociale og kulturelle udvikling, og det vil de med alle de her projekter blive ved. Jeg er særligt glad for, at mange af museerne har børn og unges møde med kunsten og kulturen i centrum, og at museerne i den grad lægger op til et tættere samarbejde med uddannelsessektoren - folkeskoler, produktionsskoler og erhvervsskoler".

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire