Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/01-15   -   Pressemeddelelse

Daniel Wagner Jørgensen vinder kulturministerens Handicapidrætspris 2014

Sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen blev, ved aftenens sportsgalla i Messecenter Herning, hyldet for sine store sportslige præstationer, imponerende fighteregenskaber og dedikation til handicapidrætten.

Team Danmark har indstillet sprinter og længdespringer Daniel Wagner Jørgensen for sin forbilledlige indsats inden for handicapidrætten.

Daniel Wagner Jørgensen har vist viljestyrke ved at sætte sig sportslige mål inden for handicapidrætten, efter at han som 14-årig fik amputeret sit ene ben efter en trampolinulykke.

Siden har han vundet adskillige internationale medaljer i længdespring samt 100 og 200 meter sprint. Endvidere går Daniel Wagner Jørgensen helhjertet, nysgerrigt og engageret ind i innovationsprocesser omkring sit udstyr og ikke mindst sin protese.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Med denne pris vil jeg gerne sætte fokus på handicapidrætten i Danmark ved at hylde dem, der har gjort noget ekstraordinært. Daniel Wagner Jørgensen er en af mange, der dagligt gør en forskel. Han er et stort aktiv for handicapidrætten i Danmark og en rollemodel for mange atleter. De mange flotte medaljer, hans engagement i udvikling af nyt udstyr og hans store betydning for handicapidrætten gør, at han vinder prisen i år."

Kort om prisen
Kulturministerens Handicapidrætspris hylder personer og organisationer, som gør en særlig indsats for at fremme eller udvikle handicapidrætten. Prisen blev overrakt af kulturministeren d. 10. januar 2015 på Sport2014-showet i MCH Messecenter Herning. Med prisen følger ikke alene æren, men også 75.000 kroner.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire