Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/04-15   -   Pressemeddelelse

Vær med til at fejre litteraturen på Danmark Læser Dagen 23. april

Se hvor du kan være med til at fejre litteraturen, når 100.000 bøger og e-bøger bliver delt gratis ud på Verdens Bogdag som led i kulturminister Marianne Jelveds store læsekampagne Danmark Læser.

Torsdag 23. april 2015 fejres Verdens Bogdag i hele landet, hvor 4.000 bogelskende danskere deler 100.000 bøger ud til danskere, der sjældent læser.

For alle dem, der ikke er så heldige at møde en boguddeler, ligger alle titler til gratis download som e-bøger på dagen på DR, Saxo, Mofibo og via Kulturministeriets hjemmeside.

Samtidig bobler hele landet af litteraturarrangementer. Der vil blandt andet være mulighed for at komme til forfatterarrangementer med en lang række forskellige forfattere og møde kulturminister Marianne Jelved i Aalborg og København. I andre byer kan man komme på litterær byvandring, til sønderjysk kagebord eller filmforevisning. Og i mange af landets boghandlere kan man derudover bytte bøger og få rabat på køb af nye bøger.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Jeg har længe glædet mig til at være med til at dele gode læseoplevelser ud og tale om det, litteraturen kan, på Danmark Læser Dagen. Det er imponerende, så mange arrangementer boghandlerne og bibliotekerne har stablet på benene i hver en krog af landet, og jeg er glad for, at så mange har meldt sig som boguddelere, så litteraturen kan komme bredt ud over hele landet."

De fem bøger, der bliver delt ud på dagen er: Erling Jepsens "Den Sønderjyske Farm", Maren Uthaugs "Og sådan blev det", Naja Maria Aidts "Bavian", Robert Zola Christensens "Hævn" og Morten Hesseldahls "Drager over Kabul".

Her kan du møde kulturministeren
8.30-9.30 på John F. Kennedys Plads i Aalborg: Sammen med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og buschauffører fra Nordjysk Trafikselskab deler Marianne Jelved bøger ud og taler om læsning med forbipasserende og pendlere.
13.00-14.00 på Gentofte Hovedbibliotek: Kulturministeren taler om litteratur med forfatterne Robert Zola Christensen og Maren Uthaug.
15.00-16-00 på Papirøen: Marianne Jelved indvier Christianshavn Bogfestival. Til stede er også forfatterne Jacob Skyggebjerg og Robert Zola Christensen.

17.00-19.00 på Rådhuspladsen i København: Ministeren deler bøger ud med en lang række kulturordførere fra andre partier og forfatterne Maren Uthaug, Robert Zola Christensen og Erling Jepsen.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire