Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/05-15   -   Pressemeddelelse

59 mio. til grønne investeringer i kulturen

Regeringen afsætter 59 millioner til energirenovering af Landbrugsmuseet, Det Kongelige Teater og Charlottenborg.

Intelligent styring af indeklimaet på Landbrugsmuseet, nye vinduer på Charlottenborg og tætning af facader på Det Kongelige Teaters Gamle Scene er blandt de grønne energirenoveringsprojekter som bliver sat i gang på de tre kulturinstitutioner. Samlet set giver renoveringerne en besparelse på 457 tons CO2 årligt.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
"Vi har en ambition om at Danmark skal være helt i front, når det handler om at spare på energien og tage de nyeste grønne løsninger i brug. Vi kan spare store mængder energi ved at renovere statens bygninger. Derfor er regeringen klar til at give Landbrugsmuset, Charlottenborg og Det Kongelige Teater en håndsrækning, så de kan få nedbragt deres energiforbrug."

Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen siger:
"Cirka 40 pct. af danskernes samlede energiforbrug går til bygninger, og ikke overraskende står de ældre bygninger for langt størstedelen af forbruget. Derfor glæder det mig, at vi kan sætte skub i energirenoveringen af de gamle kulturinstitutioner: det gavner både økonomien gennem en lavere energiregning og ikke mindst gavner det klimaet."

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire