Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/11-15   -   Pressemeddelelse

Bibliotekernes Formidlingspris går til Varde Bibliotek

Varde Bibliotek er kåret til vinder af Kulturministeriets formidlingspris. Kulturminister Bertel Haarder overrækker prisen fredag den 27. november 2015 kl. 15.00, ved en festlighed på Varde Bibliotek, Rådhusstræde 2, 6800 Varde.

Prisen, der uddeles hvert år i en treårig periode, er på 50.000 kr. og går til det folkebibliotek, der året forinden har været bedst til at formidle bibliotekets tilbud til borgerne - fra litteratur, musik og film til kulturarrangementer, vejledning og kurser.

Kulturministeren har, på baggrund af en indstilling fra et uvildigt fagpanel, besluttet, at Varde Bibliotek hædres med Bibliotekernes Formidlingspris.

Kulturminister Bertel Haarder siger om Varde Bibliotek:
"I har gjort det fantastisk. I kan være til inspiration for andre biblioteker, der ligger uden for de store byers radius. Jeres formidling har udgangspunkt i det daglige liv og har både et kulturelt og et socialt sigte. I har meget tidligt set muligheder i at samarbejde bredt med parter uden for biblioteket, så små og store, unge og gamle får meget mere fra deres bibliotek - end det, de i første omgang kom efter."

Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Lisbet Rosendahl (V) siger:
"I Varde Kommune er vi beærede over at modtage Bibliotekernes Formidlingspris fra Kulturministeriet som det første bibliotek nogensinde. Varde Bibliotek har siden 1990'erne insisteret på at samarbejde ud af huset for at skabe kultur til alle - også til dem, der normalt ikke søger den. Prisen bestyrker os i, at det også er den vej, vi skal gå i fremtiden."

FAKTA

Dommerkomité

Klaus Rothstein
Anmelder, kommentator og journalist samt redaktør og studievært på radioprogrammet "Skønlitteratur på P1".
Nanna Kann-Rasmussen
Lektor ved Det Informationsvidenskabelige Akademi ved Københavns Universitet. Forsker i biblioteksudviklingens betingelser.
Elsebeth Tank
Udviklingspartner for biblioteker, kultur- og andre udviklingsmiljøer i Norden. Tidligere stadsbibliotekar i Malmø og direktør for NOTA, Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder.
Kitte Wagner
Direktør for Askov Fondens arbejdsmarkedsindsats med fokus på unge og social bæredygtighed.
Mads Nygaard
Forfatter og modtager af Statens Kunstfondes treårige arbejdslegat i 2012. Har udgivet romaner, børnebøger og hørespil. Bidragyder til Viborg Bibliotekernes projekt De Fantastiske 20 og DR's Fantastiske fortællinger.

Vurderingskriterier
Prisen gives til det bibliotek, der i 2014 bedst har formået at formidle biblioteket som helhed. Der er lagt vægt på, at mangfoldighed og innovation afspejles i valget af metoder. Formidlingsaktiviteterne går på tværs af medier og indebærer partnerskaber med lokale aktører. Der er også lagt vægt på, at en stor del af projekterne har nyhedsværdi og kan skaleres op eller ned og overføres til andre biblioteker.

Prisen uddeles også i 2016 og 2017.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire