Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
31/03-16   -   Pressemeddelelse

Danmark og Japan lancerer fælles kultursatsning i 2017

I 2017 fejrer Danmark og Japan 150-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser. Det sker med udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, symposier, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design.

Kulturminister Bertel Haarder udtaler:
"Danmark er en stærk kreativ nation, hvor vi har en lang tradition for at lade kulturen spille en afgørende rolle i vores samfund. Det vækker interesse hos vores internationale samarbejdspartnere - og derfor er Japan blandt andet inspireret af den danske højskolebevægelse. Sammen har danske og japanske kunstnere også fundet stor værdi i fælles udveksling med fokus på kvalitet, holdbarhed og form. Jeg ser meget frem til at følge de mange, spændende kulturbegivenheder i 2017 i både Danmark og Japan."

150-året for oprettelsen af de diplomatiske forbindelser mellem Danmark og Japan vil i 2017 blive fejret under temaet "Tradition og Innovation". Fejringen tager afsæt i den partnerskabsstrategi, som Danmark og Japan underskrev i marts 2014, og vil derfor inkludere både erhverv og kultur, ligesom fejringen sker både i Danmark og i Japan. H.K.H. Kronprinsen er protektor for den danske del af fejringen.

Den dansk-japanske kultursatsning vil inkludere udstillinger, koncerter, animations- og filmfestivaler, symposier, scenekunst og teater samt et stort fokus på arkitektur, kunsthåndværk og design. Det samlede program for kulturaktiviteterne vil blive offentliggjort i slutningen af 2016.

Samarbejdspartnere bag 150-års fejringen:
Den dansk-japanske kultursatsning i 2017 bliver tilrettelagt i et samarbejde mellem Kulturministeriet, Den Danske Ambassade i Tokyo, samt Statens Kunstfond, danske kulturinstitutioner, kunstnergrupper og enkeltstående kunstnere. De japanske samarbejdspartnere består af kulturinstitutioner og -aktører, samt det japanske Udenrigsministerium. Kultursatsningen er forankret i Det Internationale Kulturpanel, som er et tværministerielt samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, og Erhvervs- og Vækstministeriet og centrale kulturaktører.

Pressekontakt

Kulturministeriets pressetelefon
  +45 2276 5116

Firma

Kulturministeriet
Nybrogade 2
1203 København K, Danmark

  25 47 21 07

http://www.kum.dk

Modtag nyheder fra Kulturministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire