Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/05-10   -   Pressemeddelelse

Rådhuspandekagen er blevet økologisk

- Invitation til pressemøde og pandekager torsdag 27. maj klokken 12-13, Festsalen Københavns Rådhus

Fødevareminister Henrik Høegh vil torsdag den 27. maj overrække det økologiske spisemærke i sølv til Københavns Rådhus og Meyers kantine, der hver dag serverer mad til mere end 400 rådhusbetjente, embedsmænd og politikere. Andelen af økologiske varer, som rådhusets kantine disker op med, er på mere end 60 procent og også de kendte rådhuspandekager er nu økologiske.

Kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev vil byde velkommen og fortælle om kommunens fokus på at udbrede økologien i landets største kommune. Dernæst vil fødevareminister Henrik Høegh overrække det økologiske spisemærke og samtidig fortælle om baggrunden for Fødevareministeriets satsning på at fremme økologien i institutioner, kantiner og restauranter.

Anne Birgitte Agger fra Københavns Madhus vil fortælle om Kommunens fokus på at udbrede økologien i landets største kommune og til slut vil kokken Claus Meyer fortælle om arbejdet med at lave økologisk mad og byde på smagsprøver af økologiske specialiteter.
Arrangementet rundes af med en stående buffet med bl.a. økologiske rådhuspandekager og med muligheden for at stille spørgsmål til de fremmødte deltagere.

Fakta om det økologiske spisemærke
I 2009 indførte man det økologiske spisemærke, som findes i guld, sølv og bronze, og som er i familie med det velkendte røde Ø-mærke. Spisemærket skal styrke udviklingen af økologien, og er til gavn for forbrugerne, der nu har fået et troværdigt statskontrolleret mærke, når de søger spisesteder med økologi.

Læs mere om det økologiske spisemærke på http://www.oekologisk-spisemaerke.dk

Yderligere oplysninger:
Robert Langberg Lind, Fødevarestyrelsen, 33 95 61 04

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire