Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/08-10   -   Pressemeddelelse

Godt 100.000 skoleelever kan få frugt

Skoleåret begynder i denne uge, og Fødevareministeriets skolefrugtordning giver skolerne mulighed for at uddele frugt til elever over hele landet i det kommende skoleår. Fødevareministeren peger på, at ordningen kan være med til at give flere børn og unge smag for frugt.

Fødevareministeriet har fået tildelt nye EU-midler til at videreføre den skolefrugtordning, ministeriet lancerede i 2009. Der er stillet 17 millioner kr. til rådighed til at videreføre ordningen. Det betyder, at op mod 110.000 elever kan få tilskud til et stykke frugt hver dag i op til 9 måneder i det kommende skoleår.

EU-tilskuddet dækker 50 procent af udgiften til frugten - resten skal betales af forældre, kommuner, sponsorer eller fonde.

"De seneste kostundersøgelser viser, at både børn og voksne bør spise mere frugt, og skolefrugtordningen kan være med til at gøre frugt til et nemt og naturligt mellemmåltid for flere skolebørn. I år kan børnene få frugt op til 9 måneder, og vi har forsøgt at gøre ordningen mere fleksibel, så endnu flere skoler, kommuner og leverandører vil søge om at deltage", siger fødevareminister Henrik Høegh.

Større fleksibilitet
I 2009 startede Fødevareministeriet og EU skolefrugtordningen, der har givet skolefrugt på over 400 skoler landet over. Erfaringerne med ordningen har været positive, og nu udvides den.

Fremover kan skoler således dele frugt ud i op til 9 måneder i stedet for 3-5 måneder, og det bliver lettere for skolerne at deltage i ordningen, da der er indlagt flere tilmeldingsfrister i løbet af året.

Første ansøgningsfrist for at deltage i ordningen er 20. september 2010.

Læs mere om skolefrugtordningen på www.skolefrugt.dk

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire