Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/05-11   -   Pressemeddelelse

Fødevareministeriet ændrer i organisationen

Fødevareministeriet sammenlægger Plantedirektoratet, Fiskeridirektoratet og Fødevareerhverv til én styrelse. Målet er at kunne imødegå økonomiske udfordringer rettidigt og styrke ministeriets faglighed.

Fødevareministeriet ændrer i organisationen. Ændringerne kommer dels på grund af de generelle statsfinansielle udfordringer og dels for at sikre, at Fødevareministeriet også fremover kan have stærk gennemslagskraft og løse sine opgaver på højt fagligt niveau.

"Med den nye styrelse vil vi få en effektiv og slagkraftig styrelse med en høj faglighed. Vores kunder får færre indgange, når det handler om kontrol, udbetaling af midler eller udvikling af nye løsninger. Den nye organisering vil også betyde, at vi kan imødegå økonomiske udfordringer og sikre en mere stabil, effektiv og konkurrencedygtig styrelse", siger departementschef Ib Byrge Sørensen.

Fødevareministeriet efter ændringen vil bestå af:

- Én ny styrelse med ansvar for erhvervs- og miljøpolitikken vedrørende landbrug, fiskeri og forarbejdning mv.
- Fødevarestyrelsen med fortsat ansvar for fødevaresikkerhed, ernæring og veterinærområdet og med nyt ansvar for ministeriets laboratorie- og foderopgaver.
- Et lidt slankere departement med skærpet fokus på ministerbetjening og politikudvikling.

Nyt domicil
De tre direktorater lægges sammen i den nye styrelse med virkning fra 1. oktober 2011, hvor en ny direktør forventes ansat. Samtidig vil Plantedirektoratets foder- og laboratorieområder organisatorisk blive sammenlagt med Fødevarestyrelsen.
Senest i 2014 flytter den nye styrelse ind i et nyt, fælles domicil. Indtil da vil den nye styrelse have adresse hos de tre nuværende direktorater.
Den nye direktør skal fastlægge og implementere organiseringen af den nye styrelse og parallelt hermed vil der ske en tilpasning af opgavefordelingen mellem departementet og den nye styrelse. Stillingen som ny direktør forventes at blive slået op senere på måneden.

Pressekontakt.
Thor Seierø, pressesekretær, 33 92 20 50 / 20 91 59 01

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire