Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/06-11   -   Pressemeddelelse

Dansk tyresæd på vej til Kina

Fødevareminister Henrik Høegh mødtes torsdag på Christiansborg med den kinesiske minister for import og eksport Zhi Shuping for at diskutere eksportmuligheder. Mødet resulterede i, at de to ministre underskrev en protokol, der åbner mulighed for, at danske virksomheder kan sælge tyresæd til Kina.

Danmark eksporterer svinekød i stor stil til det kinesiske marked. Sidste år for en værdi af 1,2 milliarder kroner og vurderingen er, at potentialet er dobbelt så stort. Mulighederne for at lade endnu flere danske virksomheder komme ind på det kinesiske marked for svinekød var derfor naturligt blandt emnerne, da Henrik Høegh og Zhi Shuping mødtes torsdag.

Henrik Høegh rejste på mødet også en diskussion af mulighederne for, at danske virksomheder kan opnå tilladelse til at eksportere oksekød til Kina.

"Verdensorganisationen for Dyresundhed har netop anerkendt Danmark, som tilhørende den gruppe af lande, der har en ubetydelig risiko for kvægsygdommen BSE. Det fine resultat gjorde indtryk på min kinesiske kollega, og jeg håber, at udmærkelsen kan være med til at åbne potentielle eksportmarkeder - som det kinesiske - for dansk oksekød. Udmærkelsen har allerede resulteret i, at Singapore har orienteret Danmark om, at de vil åbne op for dansk oksekød.", siger fødevareminister Henrik Høegh.

Efter mødet underskrev de to ministre en protokol, der åbner muligheder for, at danske virksomheder kan eksportere dansk tyresæd til Kina. Det har i flere år været et ønske fra erhvervet at få åbnet for det kinesiske marked på dette område.

Download billeder fra mødet her :
http://www.fvm.dk/Default.aspx?ID=46181

For yderligere information:
Afdelingschef Per Krogsgaard Christiansen: tlf. 2232 5588

For kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær i Fødevareministeriet Thor Seierø tlf. 2091 5901

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire