Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/11-11   -   Pressemeddelelse

Fødevareminister fremlægger stærk økologipolitik

Mette Gjerskov giver med et nyt økologiudspil startskuddet til regeringens grønne omstilling. Udspillet lægger blandt andet op til flere økologiske køkkener på plejehjem, børnehaver, sygehuse og kantiner

Mange flere ældre, børn og offentligt ansatte skal spise økologisk. I alt bliver der serveret cirka en halv million måltider dagligt fra offentlige køkkener, og størstedelen af dem skal ifølge fødevareminister Mette Gjerskovs udspil "En ny stærk økologipolitik" være økologiske.

"Økologi er en hjørnesten i den grønne omstilling, jeg ønsker for dansk landbrug. Økologien bidrager med en mere alsidig landbrugsdrift uden brug af sprøjtegift, med bedre natur og øget vækst. De senere år er det økologiske areal vokset for langsomt. Den tidligere regering mente, at markedet alene skulle drive udviklingen. Men jeg er som politiker ikke bange for at handle, og i regeringens finanslovsudspil afsætter vi penge til omlægning af offentlige køkkener, investeringer i økologi og en styrket eksportindsats," siger fødevareminister Mette Gjerskov.

De mange nye offentlige økologiske måltider skal bidrage til, at en større del af dansk landbrug bliver drevet økologisk. Både ved at skabe en større efterspørgsel - samt ved at give flere danskere smag for økologi. Det nye udspil peger på indsatsområder og konkrete initiativer, der kan skabe vækst i økologien.

"Det økologiske område giver startskuddet til regeringens grønne omstilling. Det her udspil er samtidig udgangspunkt for en mere detaljeret Økologisk Handlingsplan 2020, som jeg vil fremlægge i foråret 2012. Regeringen ønsker en grøn omstilling over hele linjen. Og med en ny stærk økologipolitik er vi godt på vej mod et grønnere dansk landbrug", siger fødevareminister Mette Gjerskov.
I udarbejdelsen af den kommende Økologisk Handlingsplan 2020 vil ministeren i dialog med erhvervet og øvrige interessenter.

Kontakt:
Afdelingschef Per Krogsgaard Christiansen
Tlf. 22 32 55 88
pkch(at)fvm.dk

For kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær Allan Jørgensen
tlf. 2091 5901
allj(at)fvm.dk

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire