Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/11-11   -   Pressemeddelelse

Minister samler meningerne om muslingefiskeri

Bølgerne har gået højt i debatten om muslingefiskeriet i Limfjorden. Derfor samler fødevareminister Mette Gjerskov (S) både Greenpeace, Danmarks Naturfredningsforening, Morsø Kommune og muslingeerhvervet, når hun i morgen besøger Mors.

Alle parter i den verserende sag om muslingefiskeri i Natur 2000-områderne i Limfjorden sætter sig for første gang omkring det samme bord, når fødevareminister Mette Gjerskov (S) den 17. november besøger Mors efter invitation fra Morsø Kommune.

Ministeren får under besøget lejlighed til at opleve muslingefiskeriet på nærmeste hold, da programmet omfatter såvel besøg på en muslingekutter i havnen i Nykøbing og sejlads ud til lineopdrætsanlæg i fjorden med efterfølgende rundvisning på Dansk Skaldyrcenter.

- "Jeg er rigtig glad for at kunne møde fiskerne, opleve naturforholdene og få talt med de involverede i den her sag. Det er levebrødet for en lang række fiskere og erhverv på Mors, men samtidig er der altså en lang række hensyn, vi skal tage til en helt unik natur. Det kan ikke løses med et fingerknips, og vi er nødt til at arbejde mod et mere bæredygtigt muslingeerhverv i fremtiden," siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Morsø Kommunes borgmester Lauge Larsen tager imod dagens gæster. Det er udover Danmarks Naturfredningsforenings direktør René La Cour Sell og havbiolog i Greenpeace Hanne Lyng Winter blandt andre formanden for Danmarks Fiskeriforening Svend Erik Larsen, formanden for Centralforeningen af Limfjordsfiskere Benny Andersen, direktør Søren T. Mattesen, Vilsund Blue og næstformand for LO Nordjylland John Christiansen. Desuden inviteres lokale folketings-medlemmer.

- "Ministeren skal roses for at have handlet hurtigt, og vi er tilfredse med, at der nu er åbnet for fiskeriet. Lige så positivt ser vi på muligheden for at få en dialog om mere langsigtede løsninger for muslingefiskeriet," siger borgmester Lauge Larsen.

På mødet vil fiskerne og muslingeindustrien fremlægge erhvervets synspunkter og beskrive arbejdet med at skabe bæredygtighed i fiskeriet i form af bl.a. genudlægning og omplantning af muslinger i fjorden.
Under overskriften 'Fiskeri og natur' vil muslingeerhvervet desuden fortælle om tankerne vedrørende en strategi for det fremtidige fiskeri.

Yderligere oplysninger

Borgmester, Morsø Kommune:
Lauge Larsen, tlf. 99 70 70 00

For kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær Allan Jørgensen, tlf. 20 91 59 01

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire