Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/05-13   -   Pressemeddelelse

Gennembrud i forhandlingerne på landbrugsstøtten

Fremtidens landbrugsstøtte skal som noget nyt besluttes, ikke bare af landbrugsministrene og Kommissionen, men også i enighed med Europa-Parlamentet. Meget tyder på, at mødet i Dublin blev det afgørende vendepunkt på flere afgørende områder i reformen af landbrugsstøtten. Europa-Parlamentet, Rådet og Kommissionen er nu enige om, at der skal træffes en beslutning på mødet i slutningen af juni.

Nej til den gammeldags landbrugsstøtte
En stærk fraktion af medlemmer fra Europa-Parlamentet har i slutspurten forsøgt at trække landbrugspolitikken baglæns ved at puste liv i de gamle modeller for landbrugsstøtte, som forvrider konkurrencen.

"Det er jo ikke ligefrem nye løsninger på nutidens problemer, som Europa-Parlamentet og flere af medlemsstaterne bringer til torvs. De ønsker at fremme gamle slidte travere som eksportstøtte og rigid støtte til bestemte varer, hvor vi i stedet burde udnytte styrken ved de frie markeder og landbrugssektorens konkurrenceevne. Vi bliver ikke bombet tilbage til før murens fald, men det ligner ikke moderne løsninger," siger fødevareminister Mette Gjerskov og fortsætter: "Jeg håber, vi i dag fik bremset forsøget på at spole tiden tilbage".

Mere natur på uegnede landbrugsarealer
Danmark har i over et år arbejdet for indførelsen af de såkaldte "engangsbetalinger". De betyder, at vi får et helt nyt værktøj til at skabe god natur på dårlige landbrugsarealer. Ny natur vil fremover kunne aftales med landmanden, som får det tinglyst, så vi bruger landbrugsstøtten til at få området permanent sikret. Tidligere var det alene baseret på midlertidige ordninger, som ikke gav varig naturbeskyttelse.

"Det ser nu ud til, at der ikke bliver pillet ved de såkaldte engangsbetalinger, som vi fra dansk side har kæmpet i over et år for at redde hjem til bl.a. danske landmænd. Vi kan nu mange steder skabe sammenhæng mellem natur og miljø på nogle landbrugsområder, der alligevel ikke effektivt kan bruges til landbrug. Vi får en sikkerhed for varige løsninger," siger fødevareminister Mette Gjerskov og fortsætter: "Men meget kan stadig ske i slutspillet de næste tre uger."

Yderligere oplysninger:
Pressesekretær i Fødevareministeriet, tlf. 20 91 59 01

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire