Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/06-13   -   Pressemeddelelse

Bred flok finder vejen frem for kystfiskeriet

Fiskere, natur- og miljøorganisationer, forskere, detailhandlen, turistbranchen, myndigheder og mange flere har nu i samlet flok givet fødevareministeren deres vision for og forslag til, hvordan det danske kystfiskeri skal se ud i fremtiden.

I november 2012 besluttede fødevareminister Mette Gjerskov at nedsætte en bredt sammensat arbejdsgruppe, der skulle komme med forslag til, hvordan Danmark fremmer bæredygtigt og skånsomt kystfiskeri og samtidig bevarer de lokale havnemiljøer. Arbejdsgruppen har nu afleveret en rapport med sine forslag til ministeren.

"Jeg vil gerne takke arbejdsgruppen for den store indsats. Der har været mange forskellige interesser, og det har ført til en masse spændende drøftelser undervejs i arbejdet. Jeg vil læse rapporten med stor interesse, så vi kan bruge arbejdsgruppens tanker til at sikre et stærkt og bæredygtigt kystfiskeri, samtidig med vi bevarer et alsidigt havnemiljø," siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn
På trods af de mange forskellige interesser er arbejdsgruppen nået til enighed om en vision for det fremtidige kystfiskeri: Økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn skal gå op i en højere enhed. Kystfiskeriet skal både skabe omsætning og arbejdspladser, tage hensyn til miljøet og levere et stærkt bidrag til liv og vækst i yderområderne. Arbejdsgruppen leverer desuden 16 konkrete forslag til, hvordan dens vision kan føres ud i livet. Dem vil ministeren nu kigge nærmere på.

"Jeg er glad for, at arbejdsgruppen er nået til enighed omkring, hvor kystfiskeriet skal hen. Med rapporten har vi politikere fået et bedre grundlag for at træffe de rigtige beslutninger. Nu vil jeg tage initiativ til, at vi politisk får kigget nærmere på de 16 forslag og drøfter dem henover sommeren og efteråret," siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Fakta
Læs arbejdsgruppens rapport om kystfiskeri her.

Arbejdsgruppen bestod af repræsentanter fra:
Kystfiskerudvalget, kystfisker-facilitatoren, Danmarks Fiskeriforening, Pelagisk PO, Skagen Fiskernes PO, 3F, Levende Hav, Oceana, Greenpeace, WWF, Danmarks Naturfredningsforening, Danish Seafood Association, Madkulturen, Danmarks Fiskehandlere, COOP, Dansk Supermarked, Fiskebranchen, Danske Havne, Danske Regioner, VisitDenmark/Videncenter for Kystturisme, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, Miljøministeriet, Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi, DTU Aqua, Københavns Universitet, NaturErhvervstyrelsen samt Fødevareministeriets departement.

Arbejdsgruppen blev ledet af udviklingsdirektør Karsten Biering Nielsen, NaturErhvervstyrelsen.

Yderligere information:
For kontakt til ministeren: Pressesekretær, Søren Skovbo Nielsen, tlf. 20 91 59 01
For information om arbejdsgruppens arbejde: NaturErhvervstyrelsens presseafdeling, tlf. 41 89 25 07

Relevant information

http://www.fvm.dk


Pressekontakt


Firma

Miljø- og Fødevareministeriet
Slotsholmsgade 12
1216 København K, Danmark

  20 91 59 01
  20 91 59 01

http://www.fvm.dk

Modtag nyheder fra Miljø- og Fødevareministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire