Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
08/01-13   -   Pressemeddelelse

Selvstændighedens stemmer - ny bog om Europas formelle og uformelle grænser

På tværs af Europa vokser der krav frem om national selvstændighed. Belgien er ved at deles mellem flamlændere og vallonere. Catalonien vil løsrive sig Spanien. Og selv inden for det danske rigsfællesskabs grænser finder man et stigende ønske om selvstændighed hos både Færøerne og Grønland. Men hvor kommer disse krav fra? Og hvordan er de forbundne med spørgsmål om territorium, stat, nation og sprog? Ny bog giver et grundlag for at forstå og diskutere et brændende aktuelt emne.

På overfladen kan Europa se ud som en overskuelig politisk geografi af suveræne stater. Men i virkeligheden er der tale om et kompliceret kludetæppe af formelle og uformelle grænser og overlappende territorier.

Det viser sig i mange af de problemstillinger der dukker op i nyhedsstrømmen om Europas mange og forskelligartede selvstændighedsbevægelser. Problemstillinger som forfatterne viser grundlæggende er af geografisk-politisk karakter.

I Storbritannien har der i årevis været konflikt mellem katolikker, der ønsker nærmere tilknytning til Den irske Republik, og protestanter, der ønsker at bevare tilhørsforholdet til Storbritannien. Også i Centraleuropa er der stadig uløste problemer. F.eks. betød fredsslutningen efter første verdenskrig, at meget store grupper af ungarere kom til at bo uden for landets grænser i nabolandene, noget der stadig ses som en stor uretfærdighed.

Territorium, stat og nation giver dig et grundlag for at forstå og diskutere politisk-geografiske spørgsmål.

Territorium, stat og nation
- aspekter af Europas politiske geografi

Af Sten Engelstoft og
Henrik Gutzon Larsen
171 sider · 229 kr.
ISBN: 978-87-593-1569-7

Udkommer 10. januar 2013

Om forfatterne

Sten Engelstoft var frem til 2010 lektor i kulturgeografi ved Københavns Universitet. Hans forskning har især drejet sig om by- og regionaludvikling, planlægning og politisk geografi. Han bor i dag i Barcelona.

Henrik Gutzon Larsen er lektor i bystudier og geografi ved Aalborg Universitet og har tidligere undervist ved Københavns Universitet og Roskilde Universitet. Hans forskning handler om politisk geografi, byudvikling og geografifagets historie.

Relevant information

http://www.territorium.samfundslitteratur.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Samfundslitteratur
Rosenørns Allé 9
1970 Frederiksberg , Danmark

  +45 44 22 38 82

http://www.samfundslitteratur.dk

Modtag nyheder fra Samfundslitteratur på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire