Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/11-15   -   Pressemeddelelse

Det perfekte menneske er på vej - men vil vi have det?



Drømmen om det perfekte menneske er gammel. Men det er nyt, at et stort antal forskere systematisk arbejder på at gøre drømmen til virkelighed, og at det faktisk er lykkedes at udvikle en række teknologier, der bringer os nærmere drømmens indfrielse. Klavs Birkholm stiller spørgsmålet: Bør vi gå videre, alene fordi vi kan?

Hvordan håndterer vi som samfund de etiske udfordringer, den nye teknologiske og biologiske udvikling sætter på dagsordenen?

Klavs Birkholm tager os med rundt i ingeniørernes, biologernes og hjerneforskernes fremtidslaboratorier og spørger, om vi har tænkt os godt nok om: Hvilken ny verden ønsker vi os i grunden? Er vi på vej til at gøre mennesket til et artefakt - ikke den enkelte, men arten?

Bogen er et forsøg på at vække interesse for og skabe debat om nogle af vor tids mest avancerede og moralsk udfordrende bioteknologier, som fremover kommer til at spille en større og større rolle.
Samtidig leverer bogen noget, der hidtil har været fraværende i dansk sammenhæng: en systematisk oversigt over de vigtigste etiske normer, der må indgå i en gennemgribende teknologivurdering.

Klavs Birkholm er teknoantropolog, polyhistor, radioproducent og journalist. Fra 2011 har han været med til at opbygge undervisningen i det nye universitetsfag teknoantropologi. Han var medlem af Det Etiske Råd 2003-11, og er meget aktiv som folkelig foredragsholder.


Efter mennesket
- på vej mod homo artefakt

af Klavs Birkholm

207 sider / 248 kr. (vejl.)
Samfundslitteratur 2015
Udkommer 11/11-15


Relevant information

Bogens hjemmeside
http://samfundslitteratur.dk/bog/efter-mennesket


Billeder


Pressekontakt


Firma

Samfundslitteratur
Rosenørns Allé 9
1970 Frederiksberg , Danmark

  +45 44 22 38 82

http://www.samfundslitteratur.dk

Modtag nyheder fra Samfundslitteratur på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire