Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/03-20   -   Pressemeddelelse

Forårsrengøring gør bilen mere sikker



Udskift olie og væsker på bilen og få samtidig et krydstjek af bilens vigtigste funktioner, så den kører mere sikkert, lyder rådet fra Applus Bilsyn.

Bilejerne bruger masser af tid i de kommende uger på at gå bilen efter i sømmene – og gøre den kampklar til foråret.

Men hvor mange bilejere ikke kommer længere end til at fjerne affald, støvsuge samt at tørre dashboard og paneler af, så kan det være en rigtig god idé også at få et professionelt tjek af bilens centrale funktioner.

Det øger nemlig bilens sikkerhed, fastslår Applus Bilsyn.

Urealistisk at kunne alt selv
- Vi kan alle rengøre en bil, men almindelige bilejere har ikke udstyr og knowhow til at tjekke centrale funktioner som styretøj, hjulophæng og bremserne samt rust i undervognen og på udstødningen. Det gælder også en miljøkontrol af bilens udstødning, såkaldte forureningsmålinger, som folk heller ikke kan foretage derhjemme, fortæller kvalitetschef hos Applus Bilsyn, Paul Christensen.

Ifølge synsvirksomheden har hver fjerde bil mellem seks og otte år har fejl på disse dele, når de er til bilsyn.

Gør det selv-indsats stadig vigtig
Ikke desto mindre er der også mange, relevante ting, bilejerne selv kan udføre – og som har stor betydning for bilens driftssikkerhed.

- Vores synsmedarbejdere oplever en kolossal forskel på biler, som løbende serviceres og vedligeholdes, og biler, som ikke bliver det. Antallet af følgeskader såsom rust, startbesvær og bremsefejl er markant mindre.

- For bilejerne betyder det et mindre værditab, og at bilen starter og kører uproblematisk, forklarer Paul Christensen.

Så frem med rengøringskittet og gør det selv-værktøjet til bilen. Tiden er godt givet ud.

Fakta: 5 ting du selv kan udføre på bilen
1. Udskift oliefilter, så motoren er klar til længere belastning som at holde i kø.
2. Tjek pærer, lys, blinklys, batteri og sikringer på bilen. Føler du dig ikke sikker på hvordan, så kontakt din lokale synshal.
3. Sørg for ny bremsevæske, olie og vand, så alle flydende væsker fungerer optimalt. Væsker mister typisk deres egenskaber ved temperaturskift omkring frysepunktet.
4. Udskift dit klimanlægs pollenfilter, overvej et pollenfilter med aktivt kul. Få evt. et serviceeftersyn med påfyldning af kølemiddel.
5. Skift til sommerdæk. Mønsterdybden må gerne være over 3 mm, selvom loven kun kræver 1,6 mm. Undersøg sommerdækkene for fejl og synlige skader og mål lufttrykket i dækkene.
Kilde: Applus Bilsyn

Billeder


Pressekontakt

Paul Christensen
Kvalitetschef
  2943 4439

Firma

Applus Bilsyn
Høje Taastrup Boulevard 23, 2. th.
2630 Taastrup, Danmark

   +45 7013 1212
  +45 20 98 34 35

http://www.bilsyn.dk

Modtag nyheder fra Applus Bilsyn på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire