Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/12-13   -   Pressemeddelelse

Undersøgelse: Danskerne vintertjekker bilen i december

JULEGAVE TIL BILEN: Mere end hver tredje bilejer giver bilen et professionelt vintertjek, så bilen er klar til at modstå kuldegrader, is og sne, viser nye tal fra Applus Bilsyn. God idé også at investere i et rusttjek og køre uden om rustreparationer.

Minder om et par hårde vintre samt et ønske om at passe godt på bilen. Det kan være årsagerne til, at mange danske bilejere passer så godt på deres firehjulede ven, at de får bilen vintertjekket. 70 procent får bilen vintertjekket Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn fra november viser, at knap 70 procent af danske bilejere får bilen vintertjekket. Ca. 40 får et vintertjek hos professionelle fagfolk i bilsynshallen, bilforhandleren eller lign. "Vintertjek og rusttjek er en slags midtvejstest, hvor man undersøger bilens forfatning og vurderer, om den er i stand til at køre helskindet igennem vinteren. Vinteren er det tidspunkt på året, hvor biler slides mest. Derfor er det f.eks. vigtigt at undersøge, om bilens undervogn er beskyttet mod et ekstra slid fra småsten, is, vand og salt, der med garanti vil ramme bilen," siger Per V. Rasmussen, adm. direktør hos Applus Bilsyn. Gamle biler risikerer rust Applus Bilsyn oplever i disse dage, at mange kunder ruller ind i bilsynshallerne for at få undersøgt deres bil. Den gennemsnitlige danske bil er 10 år gammel, og gamle biler med en ældre rustbeskyttelse er særligt udsatte. "Har man en ældre bil, anbefaler vi, at man får et rusttjek for at se, om bilen har nok rustbeskyttelse, og om den er begyndt at ruste. Biler, der allerede ruster før vinteren, kan ende med at få større rutskader, hvis vinteren bliver lang og specielt våd. Henover vinteren kommer der vejsalt på vejene, og det sætter gang i korrosionen," forklarer Per V. Rasmussen. Af de 70 procent, der får bilen vintertjekket, står ca. 25 procent selv for løjerne. Lidt flere vælger ikke at undersøge, om bilen har det, der skal til for at komme helskindet gennem vinteren. Sådan ruster din bil Rust på bilen kan komme alle vegne, men mest udsat er undervognen, der vedvarende udsættes for vand, salt og stenslag. Ifølge Teknologisk Institut kan rust på bl.a. bremserør, styretøj, bagbro, forbro eller ophæng til hjul skade bilens sikkerhed. Faktaboks: Rustattest med store rabatter Applus Bilsyn leverer Rustattesten med og uden syn af bilen. Prisen er 399 kr., dog er der 200 kr. i rabat, hvis Rustattesten udføres med et bilsyn. Ønsker du rustbeskyttelse giver Applus Bilsyn dig en rabat på 600 kr. hos Dinitrol. Billedtekst TJEK FREM FOR RUST: Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn fra november viser, at knap 70 procent af danske bilejere får bilen vintertjekket. Bl.a. for at få undersøgt bilens rustbeskyttelse.

Relevant information

Kan dit batteri starte, når det fryser?
http://www.applusbilsyn.dk/produkter/vinterattesten/


Billeder


Pressekontakt

Per V. Rasmussen
CEO Denmark, Country Manager Finland
  +45 2098 3435

Firma

Applus Bilsyn
Høje Taastrup Boulevard 23, 2. th.
2630 Taastrup, Danmark

   +45 7013 1212
  +45 20 98 34 35

http://www.bilsyn.dk

Modtag nyheder fra Applus Bilsyn på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire