Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/11-04   -   Pressemeddelelse

Nyt musikliv i gammelt elværk sikret

Lokale- og Anlægsfonden har netop bevilliget 1,2 mio. kr. til at omdanne det gamle elværk i Nykøbing Mors til et musisk hus. Brugerne får både øvelokaler, studie og koncertsal.

Musikværket i Nykøbing Mors indretter byens gamle elværk fra 1910 til et musisk samlingssted for alle musikinteresserede borgere i byen.
"De 1,2 mio. kr. som Lokale- og Anlægsfonden har bevilliget er en helt afgørende brik for at realisere et musisk hus, som vi i den grad mangler og savner i byen. Hvis man vil høre musik i Nykøbing Mors i dag, skal man tage på værtshus, og ofte er det efter midnat musikken for alvor spiller. I det kommende musikhus vil vi kunne tilbyde en bred vifte af koncerter inden for mange genrer. Og også på mere familievenlige tidspunkter end værtshusene," siger Jørgen Lorentzen, der er daglig leder af Musikværket.

Målet er at skabe et åbent hus, hvor brugerne bl.a. får adgang til øvelokaler, undervisningslokaler, koncertsal og også et studie, hvor de kan indspille deres egen musik.
"I utrolig mange byer har musikere vanskeligt ved at finde øvelokaler. Og mange af de lokaler, som musikerne ender med at øve i, er ikke velegnet til musik. Derfor glæder fonden sig over at kunne give musikelskerne nye udfoldelsesmuligheder i Nykøbing Mors. Omdannelsen fra elværk til Musikværk er også et godt eksempel på, hvordan man kan udnytte et tidligere industrianlæg til et kulturelt formål, som lokalbefolkningen får stor glæde af," siger Torben Frølich, der er direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

I første omgang bliver elværkets lille maskinhal, akkumulatorbygningen og kedelbygningen bygget om. Udvendigt skal elværket have lavet mindre ændringer, der alle vil blive udført med respekt for bygningens originale arkitektur. Indvendigt bliver der lavet ti øve- og undervisningslokaler, et studie, en koncert- og teatersal, depotrum, køkken, toiletter og andre servicefaciliteter. I alt bliver det nye musikhus på 860 kvadratmeter. Projektudgifterne er på i alt 6 mio. kr. Lokale- og Anlægsfonden støtter med 1,2 mio. kr. Morsø Kommune giver 2 mio. i tilskud og resten af økonomien skal finansieres via midler fra EU og lokale.

"Vi skulle gerne kunne slå tonen an i det nye musikhus i august 2005. Denne timing kræver, at alt flasker sig, men det håber og regner jeg foreløbig med at tingene gør. Vi er allerede godt i gang med at forberede en spændende og spektakulær åbning," siger den daglige leder af Musikværket, Jørgen Lorentzen.

Flere oplysninger
Direktør i Lokale- og Anlægsfonden, Torben Frølich: tlf. 32 83 03 30, mobil 21 29 68 56.
Daglig leder af Musikværket, Jørgen Lorentzen: tlf. 97 72 15 11, musikskolen.morsoe@mail.dk.
www.loa-fonden.dk.

Relevant information

http://www.loa-fonden.dk


Pressekontakt


Firma

Lokale- og Anlægsfonden
Kanonbådsvej 12
1437 København K, Danmark

  40752686
  40752686

http://www.loa-fonden.dk

Modtag nyheder fra Lokale- og Anlægsfonden på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire