Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/05-14   -   Pressemeddelelse

Spis mindre salt og undgå blodpropper



Vi elsker salt, men det er ikke godt for os: Mindre salt - mere krydderi. Hjernesagens nye kampagne skal få os til at spise mindre salt. Hjernesagen har blandt andet fået udviklet seks opskrifter på velsmagende mad uden tilsat salt. At spise mindre salt sænker risikoen for blødning eller blodprop i hjernen.

Mange spiser for meget salt, og salt giver forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk er den vigtigste og alvorligste årsag til blødning og blodprop i hjernen, apopleksi. 35 danskere rammes af en blodprop eller en blødning i hjernen hver dag. Det skal vi gøre noget ved, og derfor lancerer Hjernesagen nu kampagnen "Mindre salt - mere krydderi". Foreningen måler blodtryk over hele landet i maj og på Folkemødet på Bornholm, og så deler foreningen madopskrifter ud. Hjernesagen har udviklet seks opskrifter på velsmagende mad uden tilsat salt i samarbejde med kok Blaise Badré.

I dag spiser vi gennemsnitligt ti gram salt hver dag. Syv af dem får vi fra forarbejdede fødevarer. Og der er meget salt i almindelige fødevarer som bacon, skinke, spegepølse, røget kød, røget fisk og oliven. Der er også fødevarer, som KAN indeholde meget salt, og hvor man bør sammenligne produkter, inden man vælger: brød, pastasovs, pizza, færdigretter, morgenmadsprodukter, ketchup, mayonnaise og ost.

Højst en skefuld om dagen
Erstat salt med krydderier og lav mad uden ret meget salt. Det kan tage lidt tid at vænne sig til smagen, men hvis man kommer ned på at spise en teskefuld salt om dagen - alt inklusive - er man ifølge forskerne på den rigtige side.

Hver dag får 35 en blodprop i hjernen
En million danskere skønnes at have forhøjet blodtryk. Et normalt blodtryk ligger under 140/90 mmHg. Hver dag får 35 mennesker i Danmark en blødning eller en blodprop i hjernen, og sammen med kræft og hjertesygdomme topper blodprop og blødning i hjernen listen over det, der slår os ihjel i den vestlige verden. Overlever man, er det ofte til en tilværelse med alvorlige handicap.

I den kommende tid kan du møde Hjernesagens kampagne flere steder i landet, bl.a. på Folkemødet på Bornholm.

Hjernesagen er landsforening for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen, andre hjerneskadede og deres pårørende. Læs mere om www.hjernesagen.dk.


Relevant information

Pressemeddelelse

Billeder


Pressekontakt

Sarah Cecilie Boss
  +45 36 38 85 89
  +45 21 71 71 63
Lise Beha Erichsen
Direktør
  +45 36 38 85 42
  +45 22 99 11 11

Firma

Hjernesagen
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup, Danmark

  +45 36 38 85 89
  +45 21 71 71 63

http://www.hjernesagen.dk

Modtag nyheder fra Hjernesagen på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire