Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/05-10   -   Pressemeddelelse

Mange konkurser i april

575 virksomheder gik konkurs i april - en stigning på godt 26 pct. i forhold til april måned sidste år, hvor 455 virksomheder bukkede under. Iværksætterlysten er til gengæld på niveau med sidste år, da 1.488 virksomheder har set dagens lys i løbet af april.

Ganske vist er foråret og de lyse tider på vej, men for mange danske virksomheder har tilværelsen i april været knap så lys. 575 konkurser i april udgør en stigning på godt 26 pct. i forhold til april sidste år.

"575 konkurser er klart i den høje ende af, hvad vi har set i de mere end 10 år, vi har udarbejdet statistikken. Krisen har medført, at vi generelt ser højere konkurstal hver måned, og her er april ingen undtagelse," siger senioranalytiker i Experian, Søren Overgaard Madsen.

Det er Bornholm, Grønland og Nordjylland, der har oplevet de største relative stigninger i antallet af konkurser i april. Til gengæld melder nogle regioner også om fald i antallet af konkurser - det gælder for Sydjylland, Lolland-Falster og Fyn, der har set færre konkurser i sidste måned end i april for et år siden.

De 575 konkurser i april 2010 har bevirket, at 12-måneders gennemsnittet er steget til 524, hvilket er det højeste tal for 12-måneders gennemsnittet i den tid, Experian har lavet statistikken. For to år siden var niveauet cirka 210.

Intakt iværksætterlyst
Mens antallet af konkurser tegner et noget dystert billede, er der dog også lyspunkter i Experians statistik. Antallet af nyetablerede selskaber er opgjort til 1.488 i april 2010 mod 1.516 i marts 2009 - et lille fald på 1,8 pct.

"Skal vi finde lyspunkter i tallene, er antallet af nyetablerede selskaber næsten på niveau med tallene fra 2009. Det er dog tydeligt, at iværksætterlysten fortsat er et pænt stykke under, hvad vi så før krisen," siger Søren Overgaard Madsen.

En simpel fremskrivning af etableringerne i årets første fire måneder viser, at hele året vil byde på godt en pct. færre etableringer end i 2009 - altså stort set status quo. Fremskrivningen er dog behæftet med en vis usikkerhed, da den kun bygger på årets første fire måneder.

Relevant information

http://www.experian.dk



Pressekontakt


Firma

Experian
Lyngbyvej 2
2100 København Ø, Danmark

  22 82 15 78 / 20 34 39 77

http://www.experian.dk

Modtag nyheder fra Experian på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire