Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/03-11   -   Pressemeddelelse

3-undersøgelse: Brugerne vil ha' fleksible pakker

Brugerne vil have pakkeløsninger, som giver sikkerhed for at omkostningerne ikke løber løbsk. Men pakkerne skal være fleksible og mobildataforbruget skal være inkluderet i pakkeløsningen. Det viser en undersøgelse, som teleselskabet 3 har lavet sammen med TV2 Beep forud for lanceringen af en helt ny abonnementsstruktur.

Næsten 2.000 engagerede danske mobilbrugere har givet deres holdninger til det perfekte mobilabonnement til kende i en undersøgelse, som teleselskabet 3 har lavet sammen med TV2 Beep. Undersøgelsen bekræfter tidens tendens til at brugerne vil have pakkeløsninger med faste priser, men det må meget gerne være pakker, der er fleksible og hvor mobildata er inklusive. Hele 64 pct. af deltagerne i undersøgelsen vil have en pakke med fast pris og 83 pct. vil gerne kunne justere på pakken undervejs.

Det helt store irritationsmoment ved eksisterende abonnementsformer er opkaldsafgiften, som 48 pct. af deltagerne i undersøgelsen ønsker hen, hvor peberet gror. Samtidig irriteres forbrugerne over, at det er svært at sammenligne tilbud fra de forskellige teleselskaber og svært at gennemskue, hvad der er med i abonnementet. Overordnet har 41 pct. givet op overfor at forstå teleselskabernes mobilabonnementer, mens 42 pct. stadig hænger på.

"Pakkeløsningerne har holdt deres indtog i telebranchen, hvilket er ganske naturligt, når man tænker på, at det ikke længere kun er minutter, kunderne skal holde regnskab med men også antallet af SMS og MMS'er og ikke mindste mobildata-forbruget. Det er op til teleselskaberne at gøre deres abonnementstilbud nemme at forstå, og det er en klar målsætning fra 3's side at lave markedets mest gennemskuelige abonnementsstruktur i fremtiden," siger Mikkel Torsting, VP Consumer Sales & Marketing.

Danskerne får efterhånden flere og flere mobile enheder, som kan gå på nettet og derfor har behov for mobil dataadgang. Foruden smartphones, så kan det f.eks. være USB modem til mobil internetadgang på pc'en eller tabletcomputere. Her vil et flertal på hele 72 pct. foretrække et abonnement, der samler alle enheder og giver mulighed for flere SIM kort frem for et selvstændigt abonnement pr. enhed.

At det mobile dataforbrug er i telebrugernes fokus bekræftes af det faktum, at 52 pct. af deltagerne i undersøgelsen angiver at en løsning inklusive mobildata er den vigtigste faktor i et nyt abonnement. Trangen til at kende udgiften til mobildata på forhånd hænger måske sammen med, at hver tredje deltager i undersøgelsen er usikker eller helt uvidende om omfanget af sit dataforbrug.

"Vi oplever, at kunderne har stadig større fokus på mobildata, hvilket skyldes, at langt de fleste kunder på 3's netværk bruger smartphones, som man kan bruge til alt muligt andet end at tale i. Det er ingen tvivl om at mobildata kommer til at spille en endnu større rolle i sammensætningen af fremtidens abonnement, herunder både hastighed og hvor meget data som er inkluderet i abonnementspakken," siger Mikkel Torsting.

Selvom der er mange tilbud på det danske telemarked - og danske forbrugere har ry for at skifte teleselskab hele tiden, så viser undersøgelsen en vis loyalitet. 53 pct. har ingen planer om at skifte teleselskab, mens den anden halvdel af deltagerne i undersøgelsen holder alle muligheder åbne. I den sammenhæng spiller muligheden for at få en ny mobiltelefon ved at skifte teleselskab stadig en vigtig rolle, da 51 pct. af brugerne i undersøgelsen rent faktisk fik ny telefon sidste de skiftede teleselskab.

Undersøgelsen kan rekvireres ved henvendelse til 3.

Pressekontakt


Firma

3
Scandiagade 8
2450 København SV, Danmark

  +45 31 20 02 02

https://www.3.dk

Modtag nyheder fra 3 på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire