Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
06/09-18   -   Pressemeddelelse

Harouna Samake - Kamale blues album release



Den virtuose musiker Harouna Samake fra Mali, Kamale n'goni-spiller og arrangør for den legendariske Salif Keita, udgiver sit første soloalbum.

Harouna Samake er en af Mali's mest fremtrædende Kamale n'goni-spillere. En mester af det 8 strengede instrument, og med en lang historie af prisbelønnede musikalske samarbejder. Hans karriere startede i en alder af 8.

Den anerkendte musiker har arrangeret og indspillet fem af Salif Keita's albums og har medvirket på mere end 50 albums med blandt andre Blick Bassy, Djessou Mory Kanté, Etienne Mbappé og Bassekou Kouyate samt den danske bassist Moussa Diallo.

Tidligere og fremtidige samarbejder omfatter ligeledes de amerikanske legender Bela Fleck, Bonnie Raitt og Mike Stern.

Harounas energiske musik og virtuose spillestil, med rødder i den klassiske Mali Blues, er inspireret af Amerikanske jazz, blues og rock guitarister, og af det musikalske overflødighedshorn han er opvokset med i sit hjemland.

På albumet spiller Harouna groovy Mali Blues & Mandingo stilarter, i komplekse kompositioner. De moralske tekster handler om mennesker og samfund, og bliver sunget hovedsageligt på modersmålet Bambara, tilføjet et par enkelte franske og engelske strofer.

Musikken er smukt orkestreret med nogle af Mali's top musikere, blandt andre Madou Kaki på congas. Madou Sanogo på percussion og Legre Thibaut på trommer, som alle har været med Salif Keita i løbet af årene.

Harouna selv har indspillet Kamale n'goni, elektriske og akkustiske guitar-spor samt bas. Han synger på alle numre, undtagen instrumental nummeret Dissan Konon, der sammen med Blues Chasseur, er lækker, tilbagelænet Mali Blues. Hustruen Assetou Diakite synger med varm og blid stemme stærke backing vokaler, på nogle af numrene sammen med andre kvinder som er Grioter, med den typiske, powerfulde Mandingo frasering. Det er både danse og lytte venlig musik, som man kan høremange gange og opdage nye detaljer.

Harouna Samake viser med sin debut at han har sin helt unique musikalske stil, som har skinnet igennem ved Salif Keita's koncerter gennem de sidste 18 år.

Det var i øvrigt på Salif Keita's forespørgsel og initiativ, at danske Carolina Vallejo, blev producer og manager for Harouna. Som en slags arvs- sikring af Salif's mest skattede artist. Det er en stor ære for One World at præsentere dette helt specielle projekt.

HAROUNA SAMAKE 'KAMALE BLUES' er udgivet på One World Records d.16. August 2018
Udgivelsen er støttet af Statens Kunstfond, Musikforlæggerne og Koda's Kulturelle Midler.
Albummet er indspillet i Harouna's studie Samt Records og produceret af Harouna Samake & Carolina Vallejo, One World, i Bamako fra marts-april 2018. Mixet i Danmark af Carolina Vallejo & Richard Plougmann. Master af Richard Plougmann, Ventura Records.

Internationale Radio DJ's er allerde begyndt at melde at de spiller albummet i deres udsendelser, og de Europæiske distributører tror på det bliver en stor succes.

Udvalgt til WOMEX SHOWCASE 2018
Nomineret til AFRIMA AWARDS 2018 i kategori med Fatoumata Diawara, Oumou Sangare, Angelique Kidjo, Alune Wade & Bombino
Udvalgt til SAUTI SA BUZARA SHOWCASE 2019

Relevant information

Homepage
https://www.oneworldsmusic.com/harouna-samake

Homepage Blues by Kamale
https://www.oneworldsmusic.com/kamale-blues-by-harouna-samake

YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=qL8VjQ7ueog&feature=youtu.be

Pressemeddelelse

Billeder


Pressekontakt

Carolina Vallejo
  +4525300011
  +4525300011

Firma

DiGiDi Digital Distribution
Gl. Kongevej 11, 4.
1610 KBH K, Danmark

  +45 27 89 18 14
  +45 27 89 18 14

https://www.digidi.dk

Modtag nyheder fra DiGiDi Digital Distribution på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire