Get your own press room

Get your own press room
01/09-04   -   Press releases

NASA overvåger skovbrande og orkaner med dansk software

Den danske softwarevirksomhed Yawah har netop leveret en opsigtsvækkende løsning til den amerikanske rumforskningsorganisation NASA. Der er tale om eRez billedserveren, som NASA har valgt efter at have afprøvet både egne løsninger og andre udbydere.

Den netop leverede eRez billedserverløsning til NASA cementerer danske Yawahs position som markedsleder indenfor realtids levering af højtopløste billeder på Internettet. Ordren fra NASA er opnået i konkurrence med store softwareleverandører i og udenfor USA.

Et billede på 2,6 Gb gjorde forskellen
Det var Yawahs uofficielle verdensrekord i såkaldte zoombare billeder på Internettet, der fangede interessen hos NASA. Med eRez billedserveren lykkedes det nemlig Yawah at gøre et billede af hele jordkloden på 2,6 Gb – svarende til ca. 4 Cd-rom – zoombart via Internettet og en ganske almindelig modemforbindelse. Teknikerne hos NASA havde længe forsøgt at skabe en løsning, der kunne levere meget detaljerede og derfor store billeder i knivskarp kvalitet via Internettet. Næsten samtidigt med at NASA teknikerne måtte kaste håndklædet i ringen, annoncerede Yawah 3. generation af eRez billedserveren.

Skovbrande, orkaner og andre katastrofer
NASA optager via satellitter billeder af alle dele af jordkloden til mange formål. Det såkaldte MODIS Rapid Response System stiller satellitfotos til rådighed for så ædle formål som brandbekæmpelse og katastrofeindsatser ved f.eks. vulkanudbrud. Billederne optages i meget høj opløsning, og for at gøre det muligt for f.eks. et brandvæsen at udnytte den høje detaljeringsgrad i billederne, skulle disse behandles, inden de kunne leveres via en internetforbindelse. Denne behandling foregik manuelt ved at fremstille adskillige versioner af hvert billede – en proces, der forsinkede tilgængeligheden af de ofte livsvigtige billeder.

Ægte realtidsbilleder
Med eRez billedserveren tilbyder NASA nu de ekstremt detaljerede satellitfotos online kun få minutter efter de er modtaget fra rummet – og med omgående mulighed for at zoome helt ind på enhver detalje i landskabet. En sidegevinst til den åbenlyse besparelse i tid er, at det rå satellitbillede nu kan lægges i billedserveren automatisk, og at arbejdet med manuel skalering dermed forsvinder helt.

Lynhurtig respons
eRez billedserveren gør det muligt at studere helt friske satellitbilleder af en skovbrand, orkan, kælvende isbjerge m.m. med zoom ned til mindste detalje via selv modembaserede internetforbindelser eller med en mobiltelefon. Informationerne fra billederne er uvurderlige for indsatsen mod natur- og menneskeskabte katastrofer.

Blåstempling af Yawah
"Vi er stolte af, at vi har uddistanceret adskillige amerikanske konkurrenter på hjemmebane i forhold til NASA", fortæller direktør Kristian Ottosen fra Yawah, der fortsætter: "Vi leverer i øjeblikket eRez billedserveren til virksomheder og organisationer overalt i verden – ikke mindst i Danmark. Med ordren fra NASA har vi fået en anerkendelse af, at vores produkt er uden reel konkurrence på markedet". eRez billedserveren fås i flere versioner til priser startende fra under 10.000 kr. ekskl. moms.

Kontakt Kristian Ottosen, Yawah, på telefon 70 26 25 15 for yderligere informationer eller besøg www.yawah.com, hvor eRez 3.0 kan afprøves og det nævnte billede på 2,6 Gb kan opleves. Eller endnu bedre: Download en gratis demoversion!

Om eRez 3.0
Med eRez 3.0 billedserveren er deling, organisering og distribution af billeder til Internet og tryk en leg. Der kræves blot en webbrowser for at benytte systemet, der dermed er helt uafhængigt af tid og sted. Billeder på hjemmesider kan zoomes ind til mindste detalje – og dermed får billeder på Internettet en helt ny værdi.

Arbejdet med manuelt at forberede og distribuere billeder til forskellige medier som Internet, præsentationer og professionel tryk er omkostningstungt og ofte en kilde til fejl. Med eRez 3.0 billedserveren automatiseres dette arbejde fuldstændigt, da der kun er behov for ét "kildebillede", hvorfra versioner til print, tryk osv. genereres automatisk. Billedformater, farveprofiler etc. defineres individuelt, og dermed er problemer med forskellige farveprofiler rundt omkring i verden en saga blot. Konceptet kaldes "Single Source Dynamic Imaging".

eRez 3.0 kan benyttes som en "stand alone" billedbank eller som en integreret del af et eksisterende Digital Asset Management eller Content Management system. eRez 3.0 er reelt platformuafhængig og installeres problemfrit på alle anerkendte platforme.

Om Yawah
Yawah er en dansk virksomhed, der på få er blevet global udvikler og leverandør af digitale billedserverløsninger på tværs af medier. Med mere end 15 års erfaring er Yawah leverandør til alle brancher, der anvender eller arbejder med billeder i forbindelse med markedsføring, dokumentation m.m.

Press contacts


Company

YaWah.com
Egå Havvej 25 C
8250 Egå, England

  +45 70262515


Receive news from YaWah.com by mail

Sign up here
Our mission is to streamline and disseminate all kinds of press and business information and make it available to all on all available platforms.

about MyPressWire